Μικρή καθυστέρηση στην παραλαβή των θεμάτων σε εξεταστικό κέντρο στην Παλαιόχωρα λόγω  “κωλύματος” στον υπολογιστή – Το θέμα που κληθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι

Τελευταία ενημέρωση: 13:22

Μεγάλη πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις σήμερα για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων που αποτελούν και τη μεγαλύτερη κατηγορία εξεταζομένων, οι οποίοι εξετάζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Οι υποψήφιοι προσήλθαν στις 8 το πρωί στις σχολικές αίθουσες, αναμένοντας τα θέματα που διανεμήθηκαν περίπου στις 08:30.

Το θέμα στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι ήταν, “Δημοκρατία και Νέοι”.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα και ένα σύντομο σχόλιο για το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων

Όπως αναφέρει η καθηγήτρια Στέλλα Αλιγιζάκη από το Φροντιστήριο “Διαλεκτική” στα Χανιά, 

“το σημερινό θέμα της Γλώσσας για τα Γενικά Λύκεια ασφαλώς ήταν αναμενόμενο, αφού οι πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες ενέπλεκαν τους υποψήφιους στην υπόθεση των εκλογών και στους θεσμούς της δημοκρατίας. Έτσι ήταν φυσικό να έχει διδαχθεί στο φροντιστήριο και στο σχολείο. Πολυεξετασμένο θέμα για τους μαθητές μας, με ερωτήματα προβλέψιμα και εύκολα διαχειρίσιμα. 

Το κείμενο έχει τις δυσκολίες του, αλλά η σχετικά μεγάλη έκτασή του επιτρέπει ευκολότερη διαχείριση. Οι ερωτήσεις ήταν στο πλαίσιο των αναμενομένων και διδαγμένων. Σίγουρα δεν μπορούν να παραπονεθούν οι μαθητές για αιφνιδιασμό, αυτό με όλα τα θετικά και τα αρνητικά που εμπεριέχει. Καλή επιτυχία σε όλους και καλά αποτελέσματα!”

Δείτε ΕΔΩ παρακάτω τις απαντήσεις της Νεοελληνικής Γλώσσας

Πώς ξεκίνησαν οι εξετάσεις σήμερα το πρωί

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, η διαδικασία των εξετάσεων εξελίσσεται ομαλά, χωρίς προβλήματα με μόνο ένα μικρό απρόοπτο σε σχολείο της Παλαιόχωρας όπου ένα πρόβλημα στον υπολογιστή οδήγησε σε μικρή καθυστέρηση στην παραλαβή των θεμάτων.

Χθες στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. εξετάστηκαν οι μαθητές των ΕΠΑΛ στο κείμενο του Αλμπέρ Καμύ «Η τέχνη και ο κοινωνικός ρόλος του καλλιτέχνη» και σε ποίημα της ιταλίδας ποιήτριας Αλντα Μερίνι. 

Τα θέματα χαρακτηρίστηκαν απλά και κατανοητά από τους καθηγητές και τους υποψηφίους. 

Τα επόμενα μαθήματα για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) είναι αυτά των Ομάδων Προσανατολισμού:

– 10 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

– 12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

– 14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

– 18 Ιουνίου: οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Βιολογίας (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).

Σημειώνεται ότι ο χρόνος των εξετάσεων διαρκεί τρεις ώρες με εξαίρεση το μάθημα του αρχιτεκτονικού σχεδίου, που θα έχει διάρκεια τέσσερις ώρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook