Πώς “φάνηκαν’ τα θέματα σήμερα σε μαθητές των Χανίων – Εύκολο, αναμενόμενο και επίκαιρο το θέμα της Έκθεσης που κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

Θετικά ξεκίνησε η πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψήφιους μαθητές των Γενικών Λυκείων καθώς τα θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν στην Νεολληνική Γλώσσα (δείτε ΕΔΩ) χαρακτηρίστηκαν “βατά”, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Το θέμα της Έκθεσης αφορούσε τη Δημοκρατία και τη δράση ενεργών πολιτών και από την πλειοψηφία των υποψηφίων μαθητών και στα Χανιά, χαρακτηρίστηκε εύκολο, αναμενόμενο αλλά και επίκαιρο, καθώς σχετίζεται άμεσα με τις πρόσφατες εκλογές και το φαινόμενο των μεγάλων ποσοστών αποχής, όπως σημείωσε μεταξύ άλλων μαθητών, ο Νίκος Δημητριάδης.

Η πρώτη μου εμπειρία από τις πανελλήνιες είναι πολύ ωραία. Το θέμα ήταν πολύ ωραίο και επίκαιρο. “Μιλούσε για τους ενεργούς πολίτες και οτι στη σημερινή εποχή δεν υπάρχουν ενεργοί πολίτες, κάτι πολύ σημαντικό, που φάνηκε στις εκλογές με το υψηλό ποσοστό αποχής. Οι ασκήσεις είχαν κάποιες παγίδες που έπρεπε να προσέξεις. Κατά τα άλλα τα θέματα ήταν πολύ ωραία”, ανέφερε ο Νίκος που στοχεύει στο Ιστορικό Αρχαιολογικό του Ρεθύμνου.

Ο Νίκος Αθανασάκης, με ικανοποιηση ανέφερε η πρώτη του εμπειρία από τις πανελλαδικές ήταν πολύ καλή, τα θέματα ήταν εύκολα και στόχος του είναί να πετύχει στο τμήμα τουριστικών σπουδών στην Θεσσαλονίκη.

Ο Νικόλας Μαγγελάκης που στοχεύει την είσοδό του σε τμήμα φυσικοθεραπείας, ανέφερε οτι το θέμα ήταν εύκολο, οι μαθητές το είχαν διδαχθεί στα φροντιστήρια ενώ και τα υπόλοιπα ζητούμενα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας δεν είχαν μεγάλη δυσκολία. “Ήταν μια καλή πρώτη ημέρα” σημείωσε εμφανώς ικανοποιημένος από την πρώτη του εμπειρία στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Με χαμόγελο ανακούφισης και χαράς βγήκε και η Αντωνία από την εξεταστική αίθουσα που σημείωσε οτι δεν περίμενε να “πέσει” ένα τόσο βατό και εύκολο θέμα, το οποίο είχαν διδαχθεί κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Στόχος της Αντωνίας είναι  κάποια σχολή στον τομέα της υγείας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook