Το να φαντασιώνεστε τη δολοφονία του αφεντικού σας είναι στην πραγματικότητα αρκετά φυσιολογικό και δείχνει ότι είστε απλά πιο «εξελιγμένοι», σύμφωνα με  έρευνα κορυφαίων ψυχολόγων.

«Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους έχουν φανταστεί κάποια στιγμή τη δολοφονία ενός ατόμου που γνωρίζουν», σύμφωνα με τη Δρ Τζούλια Σο, από το University College του Λονδίνου, ωστόσο αυτό καθιστά λιγότερο πιθανό να εκτελέσουν τη βίαιη πράξη.

Όπως δήλωσε στο Cheltenham Science Festival η πρόβα των λεπτομερειών της δολοφονίας στο μυαλό υπενθυμίζει στους ανθρώπους τις αρνητικές συνέπειες που πιθανόν να προκύψουν από την πράξη.

Αυτό είναι πιθανό να μετριάσει τις ενέργειές τους πάνω στο ξέσπασμα της στιγμής.

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι εργοδότες είναι ένα αγαπημένο θέμα φαντασιώσεων δολοφονίας, καθώς και πρώην σύντροφοι.

Η δρ Σο είπε: «Οι περισσότεροι από εμάς δεν εμπλέκονται σε δολοφονία ποτέ, ευτυχώς.

«Οι φανταστικές δολοφονίες είναι μια άσκηση ενσυναίσθησης. Σκέφτεστε τα πράγματα μέσα σας, φαντάζεστε ποιες θα είναι οι συνέπειες, φαντάζεστε τι θα μπορούσε πραγματικά να σημαίνει αυτό – και μαντέψτε ποια είναι η απόφασή σας γενικά;

Καταλήγετε στο: “Δεν θέλω να το κάνω αυτό, γιατί αυτές δεν είναι συνέπειες που δεν θα ήθελα”».

Πρόσθεσε ότι είναι λάθος να περιγράψουμε τους περισσότερους δολοφόνους ως «κακούς», διότι η ενέργεια είναι συνήθως αποτέλεσμα ενός λάθους και απώλειας ελέγχου.

«Το κακό είναι ένα υποκειμενικό κατασκεύασμα και πρέπει να σταματήσουμε να το χρησιμοποιούμε», είπε.

Ορισμένοι ψυχολόγοι πάντως διαφωνούν ότι η φαντασίωση μιας δολοφονίας δείχνει ότι ένα άτομο έχει εξελιχθεί περισσότερο, επειδή υποδηλώνει ότι οι πρόγονοι προσαρμόστηκαν σε αυτή τη συμπεριφορά αντί να σκοτώνουν ανθρώπους, οι οποίοι σε όλη την ανθρώπινη ιστορία έχουν συχνά οδηγήσει στο να σκοτωθούν σε αντίποινα.

Reader.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook