Η  θαλαμηγός «Mayan Queen IV» (Βασίλισσα των Μάγια) πριν από εννέα μήνες είχε απασχολήσει τα διεθνή μέσα ενημέρωση εξ αιτίας μιας τραγωδίας

Στα ανοιχτά του Λουτρού στα Σφακιά βρίσκεται η υπερπολυτελής θαλαμηγός   η οποία ανήκει στον Μεξικανό Alberto Bailleres ιδιοκτήτη  μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης στον κόσμο. 

Η συγκεκριμένη θαλαμηγός – όπως δημοσίευσε το Flashnews.gr – είχε καταπλεύσει την προηγούμενη Παρασκευή στο λιμάνι της Σούδας, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβρη «πρωταγωνίστησε» σε ένα τραγικό περιστατικό που απασχόλησε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

 

Ήταν αρχές Σεπτεμβρίου όταν πάνω στην θαλαμηγό βρέθηκε νεκρή η 20χρονη Αυστραλή μοντέλο Sinead McNamara,η οποία εργαζόταν στην θαλαμηγό.. Από την έρευνα και μαρτυρίες προέκυψε πως η 20χρονη είχε κρεμαστεί με σχοινί στο πίσω τμήμα της θαλαμηγού.

Ο Μεξικανός δισεκατομμυριούχος Alberto Bailleres  μέσω της ιδιωτικής του εταιρείας χαρτοφυλακίου Grupo Bal κατέχει τις μετοχές της Industrias Peñoles , της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας εξόρυξης του Μεξικού. Η Penoles παράγει 25.000 κιλά χρυσού και 2.5 εκατομμύρια κιλά αργύρου ετησίως και είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός αργύρου στον κόσμο.

Επιπλέον ο Alberto Bailleres είναι ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων El Palacio de Hierro, της μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας Grupo Nacional Provincial, ενώ έχει  μετοχές στη FEMSA , τον μεγαλύτερο εμφιαλωτή Coca- Cola στον κόσμο . 

Η καθαρή περιουσία του Μεξικανού  εκτιμάται σε 9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (Ιούνιος 2018), κάτι που τον καθιστά στον 3ο πλουσιότερο άνθρωπο στο Μεξικό.

Η θαλαμηγός έχει μήκος 93 μέτρων, φιλοξενεί 16 άτομα σε 8 καμπίνες και διαθέτει 24 άτομα πλήρωμα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook