Ανακοίνωση της ΤΟ Χανίων της ΚΝΕ για την μη χορήγηση άδειας σε μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χανίων για τη συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 

Την αντίδραση του Τομεακού Συμβουλίου Χανίων της ΚΝΕ προκάλεσε η γνωστοποίηση πως εργοδότες μαθητών του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χανίων δεν τους διεκόλυναν προκειμένου να μπορέσουν να συμμετάσχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο γεγονός της μη χορήγησης άδειας προς τους εργαζόμενους μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ στην πόλη μας! 
Το συγκεκριμένο συμβάν αποκαλύπτει με τον πιο προφανή τρόπο ότι η τεράστια προσπάθεια που κάνουν οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ που στη πλειοψηφία τους είναι οικογενειάρχες να συνδυάσουν τον αγώνα για την επιβίωση με τον αγώνα για την μόρφωση, να πάρουν ένα απολυτήριο δεν συγκινεί την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις μπροστά στα κέρδη και στην κανονικότητα των αμέτρητων ωρών εργασίας χωρίς δικαιώματα. 

Η στάση της εργοδοσία είναι απαράδεκτη. Τεράστιες όμως είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ που δημιούργησαν το οπλοστάσιο ώστε να μπορεί η εργοδοσία να κάνει ότι χρειαστεί στο κυνήγι του κέρδους, να μην λογαριάζει τίποτα.

Αυτό το συμβάν έρχεται να προστεθεί στα πολλά άλλα που βλέπουμε καθημερινά στα Χανιά και που δείχνει ότι μπροστά στο κυνήγι του κέρδους δεν υπολογίζεται τίποτα άλλο. Μειωμένο προσωπικό, αυξημένα και εξαντλητικά ωράρια, μηδαμινά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, εργατικά «ατυχήματα» είναι η κατάσταση που επικρατεί.  

Η κατάσταση αυτή αποδεικνύει στη πράξη ότι η ανάπτυξη που όλοι ευαγγελίζονται στο νομό, τα τεράστια κέρδη στο κλάδο του Τουρισμού δεν αφορά όλους. Από τη μία κερδίζουν οι μεγάλες αλυσίδες, οι μεγάλοι ξενοδόχοι και από την άλλη οι εργαζόμενοι  ζούνε όλο και χειρότερα. Αποδεικνύει επίσης ότι άμεσα πρέπει να ανοίξει ακόμα περισσότερο η συζήτηση μέσα στους χώρους δουλειάς, να συσπειρωθούν ιδιαίτερα οι νέοι εργαζόμενοι στα σωματεία τους να διεκδικήσουν όλοι μαζί τα δικαιώματα τους, να μετατραπεί η αγανάκτηση σε οργάνωση και διεκδίκηση.

Απαιτούμε:

– Άμεσα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι μαθητές να δώσουν όλα τα επόμενα μαθήματα των εξετάσεων χωρίς εμπόδια.
– Άμεσα οι μαθητές που δεν μπόρεσαν να εξεταστούν, να συμπεριληφθούν στη λίστα για την επαναληπτική εξέταση του πρώτου μαθήματος, χωρίς όρους και προϋποθέσεις με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας με ειδική ανακοίνωση.”
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook