Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για το περιστατικό με τον μαθητή σε αναπηρικό αμαξίδιο

«Το αναβατόριο ΑΜΕΑ της Ακρόπολης δεν έμεινε εκτός λειτουργίας από αμέλεια, αλλά επειδή από το προηγούμενο φθινόπωρο αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας από πτώσεις λίθων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ενώ χαρακτηρίζει «έωλες διοικητικά πράξεις» το αίτημα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να παραιτηθεί η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών και ο προϊστάμενος του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών, μετά το περιστατικό κατά το οποίο γονείς αναγκάστηκαν να σηκώσουν μαθητή σε αναπηρικό αμαξίδιο στα χέρια προκειμένου να επισκεφθεί την Ακρόπολη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε ο ΣΕΑ από τους εμπλεκόμενους συναδέλφους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, το αναβατόριο ΑΜΕΑ της Ακρόπολης «από το προηγούμενο φθινόπωρο αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας από πτώσεις λίθων, αλλά και από την κακή κατάσταση των τειχών στο σημείο το οποίο αυτό εδραζόταν» και «για την προστασία του κοινού τον Νοέμβριο του 2018 αποφασίστηκε η προσωρινή παύση λειτουργίας του».

«Για την αποκατάσταση του προβλήματος απαιτήθηκαν εκτεταμένες εργασίες στερεώσεων, μετά από τη σύνταξη ειδικών μελετών, οι οποίες εκτελέστηκαν από την Υ.Σ.Μ.Α. (σ.σ. Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης), ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο του 2019», προσθέτει η ανακοίνωση. Συνεπώς, σύμφωνα με τον ΣΕΑ, «η ιεραρχία του ΥΠΠΟΑ, διοικητική και πολιτική, ήταν ενήμερη εξαρχής για το πρόβλημα με το αναβατόριο και την πολύμηνη πορεία των εργασιών», το ίδιο και «ο πληροφοριακός κόμβος του Υπουργείου, ενώ η ίδια ενημέρωση παρέμεινε αναρτημένη για όποιον ενδιαφερόταν για το θέμα μέχρι την επαναλειτουργία του αναβατορίου τον περασμένο Μάιο και αφού επισκευάστηκαν και οι φθορές που είχαν προκληθεί από την πτώση κεραυνού λίγο μετά την αποκατάσταση του προβλήματος των πρανών!».

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον ΣΕΑ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α. επιλέγει να αγνοήσει όλα τα παραπάνω, την αγωνία και την προσπάθεια των συναδέλφων όλων των ειδικοτήτων που παλεύουν με τα πολυάριθμα προβλήματα ενός χώρου με τεράστια επισκεψιμότητα και προσπαθούν διαρκώς να ανανεώνουν τις απαρχαιωμένες υποδομές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook