Ο κόσμος των Χανίων έδειξε ότι μόνο τυχαία δεν επιλέχτηκε η πόλη για τη διεξαγωγή του κορυφαίου μίτινγκ στην Ελλάδα, αφού “αγκάλιασε” τα “Βενιζέλεια-Χανιά 2019”. 

Η κοινή διοργάνωση Κύδωνα και Γ.Σ. “Ελ. Βενιζέλου”, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, σημείωσε ιδιαίτερη οργανωτική επιτυχία και έπειτα από πάρα πολλά χρόνια το Εθνικό Στάδιο Χανίων γέμισε από κόσμο για αγώνες κλασικού αθλητισμού. 
Πέρα από την οργανωτική επιτυχία υπήρξε και αγωνιστική, αφού τρεις νεαροί αθλητές έπιασαν τα όρια για τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Κ20 και Κ23. 

Την αρχή έκανε ο 17χρονος Θοδωρής Ζιώγας, που με βολή στα 71.91μ. στη σφυροβολία Κ20 έπιασε το όριο για το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξαγεται στο Μπόρας της Σουηδίας από 18 έως 21 Ιουλίου. Στην ίδια διοργάνωση θα λάβει μέρος και ο Αλέξης Αργυρόπουλος, που έκανε άλμα 7,51μ στο μήκος.

Θέση για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23, που θα γίνει επίσης στη Σουηδία, αλλά στο Γκέβλε (11-14 Ιουλίου) έκλεισε ο Σωτήρης Γκαραγκάνης, που με εκπληκτική κούρσα στα 100μ. έκανε χρόνο 10.43. 

Από εκεί και πέρα σε καλή κατάσταση μετά τον τραυματισμό της έδειξε η Ελισάβετ Πεσιρίδου που τερμάτισε πρώτη στα 110μ. με εμπόδια, με χρόνο 13.26. “Αέρας” στα 400μ. η δευτεραθλήτρια Ευρώπης Μαρία Μπελιμπασάκη, που έκανε επίδοση 52.04, ενώ στο μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου… απογειώθηκε στα 8.14. 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook