Αίσιο τέλος στην περιπέτεια της γυναίκας που έκανε ορειβασία με τον σύζυγό της

Μια απρόσμενη περιπέτεια έζησε την Κυριακή ένα ζευγάρι Πολωνών αλλά και μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Λασιθίου που έκαναν ορειβατική εκδρομή στον Ψηλορείτη.

Το ζευγάρι ενώ έκανε ορειβασία κάποια στιγμή φαίνεται πως ο άντρας προπορεύτηκε με την γυναίκα να χάνει το μονοπάτι και να μην ξέρει προς τα πού να πάει.

Και ενώ η Πολωνή βίωνε στιγμές αγωνίας, ξαφνικά βλέπει από μακριά μια ομάδα ορειβατών και άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Επρόκειτο για μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Λασιθίου που έκαναν εκδρομή ξεκινλωντας από το οροπέδιο της Νίδας με κατεύθυνση προς την κορυφή Αγκάθια στα 2424 μέτρα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι «Στο σημείο αυτό αντιληφτήκαμε από χαμηλότερα να μας ζητάει βοήθεια κάποιος ο οποίος ερχόταν προς εμάς. Πηγαίνοντας κοντά διαπιστώσαμε ότι ήταν μια Πολωνή ορειβάτισσα σε κατάσταση πανικού που χάθηκε ενώ κατέβαινε με τον σύζυγό της από τον Τίμιο Σταυρό. 

Η ομάδα μας αποφάσισε να μην συνεχίσει για την κορυφή αλλά κατέβηκε προκειμένου να αναζητήσει τον σύζυγο της ορειβάτισσας ή σημείο με σήμα στα κινητά για επικοινωνία, πράγμα που καταφέραμε στην βόρειο ανατολική πλευρά του Βουλωμένου. Ο σύζυγος της ήταν ήδη στον Λάκκο του Μυγερού και εμείς την συνοδεύσαμε στο ξεκίνημα του μονοπατιού (Στράτα του Ψηλορείτη) όπου αφού βεβαιωθήκαμε για την ασφάλεια της και βλέποντας την εμφανώς ανακουφισμένη από την περιπέτεια της την αποχαιρετήσαμε».

Η Πολωνή το βράδυ τους έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα στο οποίο έγραφε «Thank you very much for help in the mountains today. I got it all and happy though it was hard!»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook