Η ανακοίνωση συμπαράστασης του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων στην κινητοποίηση των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων συμπαραστέκεται στην απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξαν οι ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής (μικρές, μεσαίες και μεγάλες), οι οποίες πλήττονται απο την επιβολή  δυσβάσταχτων οικονομικώνμέτρων ( αυξημένη φορολογία, rebate, claw back, κ.α.), στηρίζουμε  τις ηθικές και νόμιμες διεκδικήσεις των ιατρών – μελών μας  όπως:

1. Κατάργηση του claw back. Μνημονιακό μέτρο που θεσπίστηκε προσωρινά, αρχικά έως και το 2018, για την περιστολή των δαπανών στις εργαστηριακές εξετάσεις και ανανεώθηκε η εφαρμογή του μέχρι το 2022.  

2. Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για ιατρικές εργαστηριακές εξετάσεις.

3. Αναβάθμιση της ΗΔΙΚΑ, διαγνωστικών ιατρικών πρωτοκόλλων, εφαρμογή των ΦΕΚ που έχουν ψηφιστεί για εργαστηριακές εξετάσεις.

4. Κατάργηση της οδηγίας του ΕΟΠΥΥ(10/5/2019) για καταχώρηση στοιχείων σχετικά με τη λειτουργία των εργαστηρίων. Αρμόδιοι είναι(αριθμ.Υ3β/Γ.Π/οικ.24948/13.3.2012) οι κατά τόπους Ιατρικοί Σύλλογοι οι οποίοι εφαρμόζοντας τους σχετικούς νόμους, χορηγούν τις άδειες λειτουργίας και είναι υπεύθυνοι για την καταγραφή τόσο του επιστημονικού προσωπικού, όσο και του επιστημονικού εξοπλισμού. 

5. Άμεση απόσυρση του clawback α΄ εξαμήνου του 2018 και επανεξέταση του.

6. Διαχωρισμός κωδικών εργαστηριακών εξετάσεων.

7. Εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών ΕΦΚΑ .

Γιατί για εμάς η ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στον πολίτη, είναι  αδιαπραγμάτευτη και άμεσα συνδεδεμένη με την αξιοπρέπεια της άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook