Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από την καταγγελία σύμφωνα με την οποία υποψήφιοι από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων δεν μπόρεσαν να δώσουν πανελλαδικές γιατί δεν τους δόθηκε άδεια από την εργασία τους.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο παράρτημα Χανίων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας πραγματοποίησε σήμερα η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, μετά από καταγγελία ότι εργοδότες δεν επέτρεψαν σε εργαζόμενους μαθητές του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Χανίων να λάβουν μέρος στην διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρουν, δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια με συναδέλφους τους εργαζόμενους.

Αίτημα των εκπαιδευτικών είναι να υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών -τριών και ιδιαίτερα των εργαζόμενων στη δημόσια εκπαίδευση ενώ ζήτησαν να δοθεί και η δυνατότητα στους συγκεκριμένους μαθητές να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2018-2019 εξασφαλίζοντας όλες τις αναγκαίες νομικές, διοικητικές και οικονομικές συνθήκες, όρους και προϋποθέσεις και τον έλεγχο για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων αδειών για τους εργαζόμενους – μαθητές.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του παραρτήματος Χανίων της Επιθεώρησης Εργασίας, επέκρινε τη στάση των εργοδοτών και μάλιστα δήλωσε ότι θα έπρεπε σε τέτοιες περιπτώσεις για να γίνεται καταγγελία με τα ονόματα των επιχειρήσεων που επιδεικνύουν τέτοια στάση.

Να σημειωθεί ότι για το περιστατικό τοποθετήθηκε με την ακόλουθη ανακοίνωση και το Υπουργείο Παιδείας:

“Μόνο θυμό και κοινωνική αγανάκτηση προκαλεί η πρωτόγνωρη εργοδοτική αναλγησία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο αποκλεισμός υποψηφίων που φοιτούσαν σε Εσπερινό Λύκειο των Χανίων.

Η αυθαιρεσία ορισμένων εργοδοτών έφτασε στο σημείο να αρνηθεί ακόμα και το αίτημα αλλαγής βάρδιας προκειμένου οι υποψήφιοι να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Το δικαίωμα που δίνει η Πολιτεία στους εργαζομένους και στις εργαζόμενες να φοιτήσουν σε Εσπερινά Λύκεια, προκειμένου να διεκδικήσουν πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, δεν μπορεί να αφαιρείται από ασύδοτους εργοδότες που προωθούν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook