Ανακοίνωση του Υπουργείου σχετικά με την μη συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις υποψηφίων Εσπερινού Λυκείου των Χανίων

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το πρωτοφανές περιστατικό με τους εργαζόμενους μαθητές του Εσπερινού Λυκείου στα Χανιά, που δεν κατάφεραν να πάρουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις αφού εργοδότες και συνάδελφοι δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια προκειμένου να παραστούν το πρωί στα αντίστοιχα εξεταστικά κέντρα.

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί στο παράρτημα Χανίων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας  και το Υπουργείο Παιδείας πήρε θέση, εκφράζοντας αγανάκτηση για την "εργοδοτική αναλγησία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο αποκλεισμός υποψηφίων που φοιτούσαν σε Εσπερινό Λύκειο των Χανίων". 

Στην ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει:

Μόνο θυμό και κοινωνική αγανάκτηση προκαλεί η πρωτόγνωρη εργοδοτική αναλγησία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο αποκλεισμός υποψηφίων που φοιτούσαν σε Εσπερινό Λύκειο των Χανίων. 

Η αυθαιρεσία ορισμένων εργοδοτών έφτασε στο σημείο να αρνηθεί ακόμα και το αίτημα αλλαγής βάρδιας προκειμένου οι υποψήφιοι να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. 

Το δικαίωμα που δίνει η Πολιτεία στους εργαζομένους και στις εργαζόμενες να φοιτήσουν σε Εσπερινά Λύκεια, προκειμένου να διεκδικήσουν πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, δεν μπορεί να αφαιρείται από ασύδοτους εργοδότες που προωθούν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook