“Έγκλημα χωρίς τιμωρία” στα Χανιά

Ένοχος κρίθηκε για την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος 9χρονου κοριτσιού, ο 70χρονος σήμερα Χανιώτης που το 2017 καταδικάστηκε για το ίδιο αδίκημα σε βάρος της αδελφής της ανήλικης, που τότε ήταν 4 χρόνων.

Οι δύο αδελφές είχαν περιγράψει τα όσα εφιαλτικά έζησαν στα χέρια του ηλικιωμένου γειτονά τους. Παρά το γεγονός όμως οτι ο κατηγορούμενος είχε κριθει ένοχος για ασελγείς πράξεις στην 9χρονη, το δικαστήριο έκρινε οτι για την ειδεχθή αυτή πράξη του, έπρεπε να παύσει η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου “Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τέλεσε το αδίκημα της ασέλγειας…”  σε βάρος και της 9χρονης τότε αδελφής του  τετράχρονου κοριτσιού, που διέπραξε και είχε καταδικαστεί αμετάκλητα από τέσσερα ανώτατα δικαστήρια. Παρόλα ταύτα, ο δράστης δεν τιμωρήθηκε, διότι το Δικαστήριο έπαυσε υφ’ όρον την ποινική δίωξη του δράστη, λόγω παραγραφής του τελεσθέντος ειδεχθούς αδικήματος, της σεξουαλικής κακοποίησης, του εννέα ετών τότε  ανήλικου κοριτσιού.   

Υστερα από αλλεπάλληλες επί μία δεκαετία αναβολές, που ζητούσαν οι δικηγόροι του δράστη,  πέτυχαν να παραγραφούν και τα αδικήματα περί όπλων και η δεύτερη ασέλγεια κατά του 9χρονου κοριτσιού. 

Οι γονείς του θύματος, σύμφωνα με την δικηγόρο της οικογένειας, απορούν, πώς είναι δυνατόν, ενώ έχει κριθεί, ένοχος για δύο κακουργήματα και δεκάδες πλημμελημάτων, να κατορθώνει ουσιαστικά, να μένει ατιμώτηρος, αφού εξέτισε μόνο ένα χρόνο, που του είχε επιβληθεί για την τετράχρονη.  Παρόλα ταύτα, οι γονείς του θύματος, είναι τουλάχιστον ηθικά ικανοποιημένοι, που όλα τα μέχρι σήμερα  δικαστήρια, έκριναν ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, πως ο κατηγορούμενος,  διέπραξε τα αδικήματα της ασέλγειας κατά των δύο ανυπεράσπιστων μικρών παιδιών. Να σημειωθεί ακόμη ότι και τα αστικά δικαστήρια, έχουν καταδικάσει τον κατηγορούμενο σε καταβολή αποζημίωσης λόγω ηθικής βλάβης, των δύο μικρών παιδιών, που συνέχισαν τη ζωή τους, με τη βοήθεια παιδοψυχιάτρων.  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook