Όταν ήσουν παιδί όλα τα παραμύθια που σου διάβαζαν, είχαν το ίδιο τέλος. Όλοι ζούσαν ευτυχισμένοι και αγαπημένοι “για πάντα”.

Όταν ξεκίνησες να κάνεις δειλά δειλά τις πρώτες σου σχέσεις αρχίσες να αντιλαμβάνεσαι ότι η ζωή δεν είναι σαν τα παραμύθια. Ελάχιστα πράγματα διαρκούν για πάντα, ή σχεδόν τίποτα. Ήταν τότε που ξεκινούσες με ενθουσιασμό μία σχέση και έχοντας όλη την άγνοια της νιότης, έδινες όλο σου το είναι σε καταστάσεις που δεν σε γέμιζαν, γιατί πίστευες ότι έτσι είναι ο έρωτας. Σκεφτόσουν ότι αυτή είναι και η μαγεία του, το άγνωστο, το ανεξήγητο, αυτό που σε συνεπαίρνει, σε τρελαίνει και δε ξέρεις που θα σε οδηγήσει. Μεγαλώνοντας και έχοντας βιώσει αρκετές σχέσεις και χωρισμούς, τόσο δικές σου όσο και φίλων σου, αντιλήφθηκες ότι η ζωή απέχει έτη φωτός από τα παραμύθια και τις ταινίες.

Και αυτό γιατί, στην πραγματική ζωή τίποτα δεν κρατά για πάντα. Άνθρωποι εισβάλλουν άγαρμπα στη ζωή σου, την κάνουν άνω κάτω, ισοπεδώνουν όλο σου το είναι, αλλάζουν την καθημερινότητα σου, σπάνε τη ρουτίνα σου και εκεί που λες να αφεθείς, χάνονται στο σκοτάδι, στα ξαφνικά, έτσι όπως εμφανίστηκαν, στα ξαφνικά… Εσύ μένεις μόνος να αναρωτιέσαι τι πήγε στραβά, τι έκανες πάλι λάθος και δεν κατάφερες να κρατήσεις αυτό τον άνθρωπο. Δεν καταλαβαίνεις γιατί αυτή η σχέση δεν είχε τη διάρκεια που ήθελες. Ρίχνεις τις ευθύνες στον εαυτό σου, αισθάνεσαι λίγος, αδύναμος και ανίκανος να αγαπήσεις και να αγαπηθείς.

Συμβιβάζεσαι με καταστάσεις που δε σε γεμίζουν γιατί απλά δεν εκτιμάς τον εαυτό σου, δεν πιστεύεις ότι αξίζεις το καλύτερο και αφήνεις ανθρώπους να πλημμυρίσουν την καρδιά σου με συναισθήματα που έχουν ημερομηνία λήξης. Αν το καλό σκεφτείς, η ζωή μας ολόκληρη και η καθημερινότητα μας, είναι γεμάτες ”μετριότητα”, δήθεν φιλίες, δήθεν άνθρωποι, δήθεν συνεργασίες και δήθεν συμπεριφορές. Πότε θα σταματήσει όμως αυτή η υποκρισία; Πότε θα πάρεις τις σωστές αποφάσεις, θα πάρεις την ζωή στα χέρια σου και θα τα αλλάξεις όλα; Όσο πιο γρήγορα καταλάβεις ότι εσύ και μόνο εσύ είσαι υπεύθυνος για τη ζωή σου, τόσο το καλύτερο.

Θα πρέπει να αρχίσεις να επιλέγεις ξεκάθαρους ανθρώπους, ξεκάθαρες καταστάσεις που δε θα γεμίζουν το μυαλό σου με ερωτήματα και ανησυχίες. Αν δεν αγαπήσεις και δεν σεβαστείς εσύ τον ίδιο σου τον εαυτό δεν θα το κάνει κανείς για σένα. Αναγνώρισε τις αδυναμίες σου και τα δυνατά σου σημεία, μάθε να διεκδικείς αυτό που θες και μην συμβιβάζεσαι με την μετριότητα. Κυνήγα το τέλειο, αυτό που είναι ιδανικό στα μάτια σου και μην χάνεις το κουράγιο σου, να είσαι σίγουρος, θα έρθει η ημέρα που θα το βρεις. Θα είναι μία ημέρα, που θα μοιάζει σαν όλες τις άλλες, όμως έτσι αθόρυβα θα εισβάλει στη ζωή σου εκείνος ο άνθρωπος, με σκοπό να σε αναστατώσει, έχοντας ως μοναδικά εφόδια την αυθεντικότητα και την ειλικρίνεια του.

Θα σε πάρει από το χέρι, θα διώξει μακριά όλους σου τους φόβους, θα έχει την υπομονή να σε ανακαλύψει, να σε γνωρίσει και να σου χαρίσει το πιο όμορφο χαμόγελο του. Μια του αγκαλιά θα είναι ικανή να σου αλλάξει την διάθεση και να πάρει από πάνω σου κάθε στεναχώρια. Μάθε να ζεις την κάθε στιγμή, το τώρα, γιατί κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί αύριο. Μην έχεις στο μυαλό σου το ”για πάντα”, η ευτυχία λένε κρύβεται σε απλά καθημερινά πράγματα.

Απόλαυσε αυτό που έχεις όσο και αν κρατήσει. Μην είσαι εγωιστής, μην δίνεις με σκοπό να πάρεις, μην πληγώσεις γιατί έχει πληγωθεί. “Παίξε” τίμια και θα ανταμειφθείς.

Ο πραγματικός έρωτας δεν διαρκεί για πάντα γιατί όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν για να πάρουν τη θέση τους άλλα, καλύτερα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook