Ο επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας «Η Απάντηση… Τα Χανιά μας» καταγγέλλει την ενεργοποίηση από το Υπ. Υποδομών μιας Υπηρεσίας η οποία αποδυναμώνει τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης

Σε άρθρο – παρέμβασή του ο Άρης Παπαδογιάννης καλεί όλους να αντιδράσουν “μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες” προκειμένου να παραμείνει ο ΟΑΚ “ζωντανός και αυτόνομος”

Αναλυτικά στο άρθρο του ο κ.Παπαδογιάννης αναφέρει τα εξής:

“Με μια σπασμωδική  – προεκλογική κίνηση η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, τοποθετούν «νάρκη» στα θεμέλια του μεγαλύτερου Αναπτυξιακού «εργαλείου» που διαθέτει τα τελευταία χρόνια η Κρήτη, από τη μια μέχρι την άλλη άκρη του νησιού. 

Η βίαιη «ενεργοποίηση» μας  Ειδικής Υπηρεσίας Κρήτης και Δωδεκανήσου με την παράλληλη αφαίμαξη του έμψυχου δυναμικού του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, μόνο τυχαία δεν είναι στην παρούσα χρονική στιγμή που συμβαίνει και δρομολογεί με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο, αυτό που αποτελούσε από την αρχή μας διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον στρατηγικό σκοπό μας ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείο: το «κλείσιμο» του Ο.Α.Κ.

Ενδεικτικό μας αυτή την κατεύθυνση είναι ότι  ΕΥΔΕ Κρήτης και Δωδεκανήσων  παίρνει άμεσα  7 από τα 9, στελέχη μας διεύθυνσης συγκοινωνιακών έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, ενώ τα υπόλοιπα δυο που εναπομένουν, βρίσκονται ουσιαστικά ένα «βήμα» πριν από την συνταξιοδότηση. Ως εκ τούτου, θέλοντας και μη η λειτουργία του Οργανισμού αυτόματα μετατρέπεται σε «μετέωρη»!

Οι φορείς μας Κρήτης, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουν το σενάριο αυτό, να λάβει σάρκα και οστά. 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  επιβάλλεται να αντιδράσουμε δυναμικά, απέναντι στον «αποκεφαλισμό» του Ο.Α.Κ. ο οποίος στα χρόνια μας κρίσης αποτέλεσε τη  μόνη αξιόλογη προσπάθεια που κράτησε όρθιο – σε αναπτυξιακό επίπεδο – το νησί. 

Ο Ο.Α.Κ. πάση θυσία πρέπει να παραμείνει ΖΩΝΤΑΝΟΣ και ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ. Αυτό αποτελεί υποχρέωση όλων μας να το διεκδικήσουμε, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και μεταξύ μας διαφορές.  

Άρης Παπαδογιάννης
Αρχιτέκτονας Μηχανικός
Επικεφαλής Δημοτικής Πρωτοβουλίας «Η Απάντηση… Τα Χανιά μας»”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook