Η Άνγκελα Μέρκελ θα δεχθεί αύριο τον Ζόραν Ζάεφ – Η Μέρκελ σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε πει ότι οι διαπραγματεύσεις για τη διεύρυνση της ΕΕ δεν μπορούν να ξεκινήσουν τον Ιούνιο

Στο Βερολίνο θα βρεθεί αύριο ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, που θα συναντηθεί με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ. 

Σύμφωνα με τη γερμανική πλευρά, στην ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνονται «διμερή θέματα, θέματα εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής, καθώς και ζητήματα της περιοχής». 

Η επίσκεψη Ζάεφ στο Βερολίνο γίνεται λίγες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις του γερμανικού Τύπου για το «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων που ανακοίνωσε η Μέρκελ. 

Τις προηγούμενες ημέρες, η καγκελάριος είχε μιλήσει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag και είχε αναφέρει ότι η Γερμανία θα μπορούσε να λάβει μια απόφαση για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις το νωρίτερο τον Οκτώβριο. 

«Λυπούμαι πολύ για το γεγονός ότι η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) απορρίπτει αυτό που είχε υποσχεθεί πριν από έναν χρόνο, να ξεκινήσουν τον Ιούνιο οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία», είχε δηλώσει δηλώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ (SPD) προς τη Sueddeutsche Zeitung, έχοντας προσθέσει ότι οι δύο χώρες έχουν «κάνει τα μαθήματά τους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook