Εκατοντάδες επισκέπτες και παιδιά έσπευσαν να… αλλάξουν συνήθειες!

Ένα διαφορετικό από τα άλλα λεωφορείο έκανε στάση στα Χανιά με σκοπό να μεταφέρει ένα σπουδαίο μήνυμα!

Πρόκειται για το διώροφο λεωφορείο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της ΑΒ Βασιλόπουλος που αποτελεί παγκόσμια καινοτομία και μεταφέρει σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα της ανακύκλωσης και του σεβασμού στο περιβάλλον.

Η δράση εντάσσεται στην ευρύτερη καμπάνια που πραγματοποιεί η ΑΒ Βασιλόπουλος η οποία  προτρέπει τους πολίτες να “αλλάξουν συνήθειες”. Αυτό το καταφέρνει συνδυάζοντας  την ενημέρωση με την πράξη δίνοντας υπόσταση στην έννοια της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Για 5 ημέρες το διώροφο λεωφορείο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της ΑΒ Βασιλόπουλος που βρισκόταν στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων δέχτηκε εκατοντάδες πολίτες και κυρίως παιδιά που ανακάλυψαν με βιωματικό τρόπο τις αρχές της ανακύκλωσης, έμαθαν να γνωρίζουν ποια είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά και να ανακυκλώνουν με έξυπνους τρόπους στην καθημερινότητά τους.

Στον κάτω όροφο του λεωφορείου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, πραγματοποιούνται τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Στην είσοδο βρίσκεται το ειδικά σχεδιασμένο «Αυτόματο Μηχάνημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Μεταλλικών & Πλαστικών Συσκευασιών», το οποίο παρουσιάζει τη διαδρομή που ακολουθεί ένα υλικό ώστε να ανακυκλωθεί. Την πρακτική κατανόηση της ανακύκλωσης από τους μαθητές κατευθύνει εξειδικευμένη ομάδα παιδαγωγών.

Στον πάνω όροφο του λεωφορείου, γίνεται η θεωρητική περιβαλλοντική εκπαίδευση σχετικά με την Ανακύκλωση ενώ προβάλλεται ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό που προσφέρει σημαντικές και αξιόπιστες γνώσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση.

Το ταξίδι έχει ήδη ξεκινήσει και εκατοντάδες μικροί μαθητές επισκέπτονται το καινοτόμο εκπαιδευτικό Κέντρο, συμμετέχοντας με ενθουσιασμό σε όλες τις δραστηριότητες!

Ήδη το λεωφορείο, μέχρι σήμερα έχει εκπαιδεύσει πάνω από 13.000 μαθητές που έχουν συμμετάσχει με ενθουσιασμό στην εκπαιδευτική διαδρομή ενώ πάνω από 20.000 συσκευασίες έχουν ανακυκλωθεί.

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα Χανιά από την ΑΒ Βασιλόπουλος και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκαν στον ίδιο χώρο και άλλες δράσεις.

Διεξήχθη παιδικό workshop σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση I-Sea (isea.com.gr), ενώ ζωγράφοι προσώπου γέμισαν τα πρόσωπα μικρών και μεγάλων με ζωγραφιές εμπνευσμένες από το περιβάλλον.

Επίσης μικροί και μεγάλοι επαιξαν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι «κρυμμένου θησαυρού»! Αναζήτησαν τους γρίφους του παιχνιδιού στον ειδικό χώρο δίπλα στο διώροφο λεωφορείο και έλαβαν μέρος σε ένα κυνήγι κρυμμένων μηνυμάτων στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου! Βρίσκοντας 8 από τα 10 μηνύματα – συνήθειες που αλλάζουμε για να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας μπήκαν στην κλήρωση για να κερδίσουν 2 φωτογραφικές μηχανές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους σταθμούς του Κινητού Κέντρου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα στο site της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Το Κέντρο ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ΑΒ Βασιλόπουλος λειτουργεί από τις αρχές του 2018. Η πρωτοβουλία της ΑΒ ήταν μέσα από ένα σύγχρονο Κέντρο Ανακύκλωσης & Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης να συμβάλλει στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης και να δημιουργήσει τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο.  Καλεί παιδιά αλλά και όλους μας να αλλάξουμε συνήθειες και να ανακυκλώνουμε, μεθοδικά και αποτελεσματικά!

Σε συνεργασία με την ΤΕΧΑΝ η εταιρεία εκπαιδεύει μαθητές σχετικά με την ανακύκλωση και τα οφέλη της σε όλη την Ελλάδα!

Η εταιρική υπευθυνότητα της ΑΒ Βασιλόπουλος επεκτείνεται και σε άλλες δράσεις για ένα καλύτερο περιβαλλον και έναν πιο πράσινο πλανήτη.

Η εταιρεία, επιδιώκει και ενθαρρύνει την ανάπτυξη φιλικών για το περιβάλλον υποδομών και υπηρεσιών, ενώ καλεί στις προσπάθειές της τόσο τους εργαζομένους της όσο και τους πελάτες της. Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ένα σταθερό πυλώνα των ενεργειών της. Μέσα από την ενέργεια #allazoumesinithies επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει αλλά και να ενεργοποιήσει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους σε μία διαδρομή προσφοράς και μέριμνας για τον πλανήτη.

Η περιβαλλοντική ευαισθησία της ΑΒ Βασιλόπουλος, φαίνεται σε κάθε επίπεδο λειτουργίας της. Η εταιρεία, εξελίσσεται διαρκώς, υιοθετεί πρωτοποριακές πολιτικές περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, ενώ ενσωματώνει καινοτόμα συστήματα για την εξοικονόμηση ενέργειας, τη διαχείριση αποβλήτων και την ανακύκλωση.

Από το 2004 διαθέτει στα ράφια της επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες με στόχο τον περιορισμό της χρήσης της πλαστική σακούλας, ενώ διαθέτει εξελιγμένες υποδομές, παροτρύνοντας τους πολίτες να ανακυκλώνουν συσκευασίες από διάφορα υλικά, λάδι και λαμπτήρες πυρακτώσεως.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook