Τα ΕΠΑΛ αλλάζουν, αναβαθμίζουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και προσφέρουν σύγχρονα προγράμματα εκπαίδευσης που εξασφαλίζουν εύκολη πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

"Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ" είναι ένα φιλόδοξο και πολυδιάστατο πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει μια δέσμη παρεμβάσεων που αφορούν στην ψυχοκοινωνική και γνωστική υποστήριξη των μαθητών, στη δημιουργία δικτύων υποστήριξης καθώς και σε συμπληρωματικές δράσεις.

Είναι πολυδιάστατο γιατί αποτελείται από πολλαπλές διαφορετικές παρεμβάσεις στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και φιλόδοξο γιατί έχει σχεδιαστεί για να συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα Επαγγελματικά Λύκεια.

Στα πλαίσια αυτά, στο ΕΠΑ.Λ. Ακρωτηρίου  για το σχολικό έτος 2019-20 θα λειτουργήσουν οι παρακάτω Τομείς με αντίστοιχες Ειδικότητες:

ΤΟΜΕΑΣ  ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ  ΚΑΙ  ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ  με 2 Ειδικότητες

 1. Τεχνικός  Ηλεκτρονικών  και  Υπολογιστικών  Συστημάτων , Εγκαταστάσεων Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών.
 2. Τεχνικός  Ηλεκτρολογικών  Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων

ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ  με 2 Ειδικότητες

 1. Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
 2. Υπάλληλος  Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού.

ΤΟΜΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ  με 2 Ειδικότητες

 1. Γραφικών  Τεχνών
 2. Σχεδιασμού -Διακόσμησης Εσωτερικών  Χώρων
 • Το ΕΠΑ.Λ. Ακρωτηρίου στεγάζεται στο χώρο του πρώην Πολυκλαδικού κοντά στους Τάφους των Βενιζέλων.
 • Το σχολείο έχει επαρκή και εξοπλισμένα Εργαστήρια με σύγχρονο  υλικό, όπου ασκούνται οι μαθητές  όλων των Τομέων.
 •  Η μεταφορά των μαθητών στο σχολείο γίνεται δωρεάν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ.
 • Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εταιρείες και τόπους με τεχνολογικό ενδιαφέρον,  ώστε οι μαθητές να γνωρίσουν την αγορά εργασίας και το αυριανό επάγγελμά τους.
 • Οι μαθητές, με την καθοδήγηση και σε συνεργασία με τους καθηγητές, συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα και μαθητικούς διαγωνισμούς και  έχουν διακριθεί με πρωτιές, τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας, όσο και Πανελλαδικά.
 • Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμμετοχή στο πρόγραμμα ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ που περιλαμβάνει στελέχωση με ψυχολόγο, εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία και δημιουργία Σχεδίων Δράσης μέσω του προγράμματος "ΝΟΗΣΙΣ"
 • Στο ΕΠΑ.Λ. Ακρωτηρίου θέτουμε υψηλούς στόχους στην επαγγελματική κατάρτιση των μαθητών μας, τόσο στην απόκτηση δεξιοτήτων, όσο και στη θεωρητική επάρκειά τους, με φιλοδοξία το σχολείο μας να είναι σε θέση να τροφοδοτήσει την τοπική και όχι μόνο αγορά εργασίας, με άρτιους επαγγελματίες.


Οι απόφοιτοι του σχολείου παίρνουν :

α) Απολυτήριο ΕΠΑ.Λ. ισότιμο με του Γενικού Λυκείου και

β) Πτυχίο Ειδικότητας επιπέδου 4 , το οποίο τους εξασφαλίζει πρόσβαση στην αγορά εργασίας

Επίσης έχουν Πρόσβαση με ειδικές Πανελλαδικές εξετάσεις: σε Πανεπιστήμια, Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, Αστυνομικές Σχολές, Σχολή Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων μέσα από ειδικά ποσοστά θέσεων.

Προαιρετική  παρακολούθηση του Μεταλυκειακού Έτους – Μαθητεία διάρκειας 9 μηνών με μισθό 75% του κατώτατου ημερομισθίου και Αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών επιπέδου 5 (μετά από εξετάσεις πιστοποίησης)

Διετή Προγράμματα Σπουδών σε 11 Πανεπιστήμια με ελεύθερη πρόσβαση (χωρίς εξετάσεις ), μόνο με το βαθμό Απολυτηρίου ΕΠΑ.Λ. ή και τον βαθμό Πτυχίου ειδικότητας ΕΠΑ.Λ.

Επίσης εγγράφονται σε ΔΙΕΚ  με προτεραιότητα στις αντίστοιχες ειδικότητες.

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε σχετικά με το σχολείο και τα προγράμματα του, μπορείτε να επικοινωνείτε

 

ΕΠΑ.Λ.  ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ
Ταχ. Δ/νση:  ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ. 9 - 73100  Χανιά
Τηλέφωνο: 28210-58998  Φαξ: 28210-58993
e-mail: [email protected]
https://epalakrotiriou.blogspot.com/

Aπό φετινη εκδηλώση στα πλαίσια του προγράμματος Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ  με θέμα : Social media και Nέοι