Το αδιαφιλονίκητο φαβορί των επερχόμενων προεδρικών εκλογών στη Ρωσία συνεχίζει να ποντάρει στην αρρενωπή εικόνα του, για να ξαναζεστάνει τις καρδιές των ψηφοφόρων, αφού η δημοτικότητά του δεν συγκεντρώνει πια τα παλιά «ολοκληρωτικά» ποσοστά.

Η ιστορία έχει δείξει ότι κάθε φορά που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκινά μια -έστω άτυπη- προεκλογική εκστρατεία, το συνδυάζει με έναν καταιγισμό «μάτσο» εμφανίσεων που επιβεβαιώνουν το αρρενωπό του προφίλ. Ο Ρώσος πρωθυπουργός έχει επενδύσει, άλλωστε, γενικότερα στη δημόσια εικόνα του. Ηταν λοιπόν αναμενόμενο ότι θα φρόντιζε πολύ την εμφάνισή του για να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της Ρωσίας, με μια θητεία που «υπόσχεται» πολλές προκλήσεις και έχοντας πίσω του ένα αρκετά μεγάλο διάστημα ως δεύτερο βιολί.

Το αψεγάδιαστο πρόσωπο του 58χρονου Πούτιν την ημέρα που ανακοίνωνε επίσημα την υποψηφιότητά του πυροδότησε φήμες ότι έκανε λίφτινγκ, γέμισε τα μήλα του προσώπου του, ανασήκωσε τα φρύδια του και αφαίρεσε τις σακούλες κάτω από τα μάτια του. Παρότι τα ρωσικά ΜΜΕ απέφυγαν κάθε αναφορά στο νέο πρόσωπο του Πούτιν, φωτογραφίες του «πριν» και του «μετά» έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου, προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα στους αναγνώστες, πολλοί εκ των οποίων συνέκριναν το αποτέλεσμα τυχόν κοσμητικής επέμβασης με το αλλοιωμένο πρόσωπο του Μουαμάρ Καντάφι.

Όπως γράφει σήμερα το «Έθνος», είναι ίσως η πρώτη φορά που ο ισχυρότερος άνδρας της Ρωσίας δέχεται αρνητική κριτική για την εικόνα του. Πολλές φορές κυκλοφορούσαν δημοσιεύματα για το ότι οι περισσότερες Ρωσίδες θεωρούν τον Πούτιν ανδρικό πρότυπο, κάτι που εκείνος επεδίωκε να τονίζει φωτογραφιζόμενος ημίγυμνος πάνω σε άλογα, κολυμπώντας σε παγωμένα νερά ή κερδίζοντας τις εντυπώσεις ναρκώνοντας μια επικίνδυνη τίγρη που «απειλούσε» να επιτεθεί στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν.

Στο ίδιο πλαίσιο, προφανώς, εντάσσεται και η καθυστέρηση με την οποία διέψευσε την εξωσυζυγική περιπέτειά του με την πρώην αθλήτρια ρυθμικής και νυν βουλευτή Αλίνα Καμπάεβα.

Αφού οι φήμες είχαν πραγματικά οργιάσει, με τις ταμπλόιντ να υποστηρίζουν ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός έχει πάρει κρυφά διαζύγιο από τη σύζυγό του και ότι ετοιμαζόταν να παντρευτεί την πανέμορφη Καμπάεβα, ο Πούτιν δήλωσε ότι τα δημοσιεύματα δεν είχαν ούτε ίχνος αλήθειας μόνο όταν γράφτηκε ότι είχε γεννήσει το παιδί του. Τελικά αποδείχτηκε ότι ο διάδοχος Πούτιν ήταν ο ανιψιός της βουλευτού.

Για εκείνους που παρατηρούν επί χρόνια τη ρωσική πολιτική σκηνή, η οριστική απόφαση για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος μεταξύ των δύο άσπονδων φίλων -Μεντβέντεφ και Πούτιν- ελήφθη ήδη από τον Αύγουστο του 2010, όταν ο Ρώσος πρωθυπουργός πύκνωσε τις… ριψοκίνδυνες εμφανίσεις του.

Ηταν τότε που ο Μεντβέντεφ σε μια επικοινωνιακή κίνηση είχε συναντηθεί με τον τραγουδιστή των U2 και γνωστό ακτιβιστή, Μπόνο. Η απάντηση του «υφισταμένου» του ήταν να καμακώσει μια φάλαινα κοιτώντας την κάμερα και φωνάζοντας «η ζωή είναι επικίνδυνη» χωρίς να ανοιγοκλείσει καν τα βλέφαρά του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook