Η τελευταία φορά που πήγε στο σχολείο ήταν το 1940, όταν ξέσπασε ο ελληνοϊταλικός πόλεμος.

Σήμερα, όμως, δηλώνει όπως δημοσιεύει η zougla.gr, αποφασισμένος να ολοκληρώσει αυτό που τα παιχνίδια της μοίρας τον ανάγκασαν να σταματήσει και κάθεται ξανά στο μαθητικό θρανίο.

«Το μόνο πράγμα που δεν μου άρεσε στη ζωή είναι ο ύπνος και το καθισιό» δηλώνει στην «Espresso» ο 83χρονος Δημήτρης Καλαντζής που ύστερα από 71 χρόνια πήρε τη μεγάλη απόφαση να συνεχίσει τις σπουδές του στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Καλλιθέας!

Με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση που θα τη ζήλευαν πολλοί νεότεροί του, ο κ. Καλαντζής τονίζει ότι όχι μόνο θα συνεχίσει να μαθαίνει γράμματα μέχρι εκεί που θα του \”επιτρέψει ο Κύριος\”, αλλά και ότι θα εξακολουθήσει να σπουδάζει μέχρι να πάρει το πτυχίο της Νομικής και να πάει για μεταπτυχιακό!

Ο κ. Καλαντζής γεννήθηκε το 1928 και έφτασε μέχρι και την ΣΤ’ δημοτικού, όντας από τους καλύτερους μαθητές. Οταν ξέσπασε ο πόλεμος, το σχολείο του, στο χωριό Σκιά Λιδορικίου, σταμάτησε να λειτουργεί λόγω της επιστράτευσης των δασκάλων και της γενικότερης αδυναμίας του κράτους, ενώ το 1941 ήρθε η Κατοχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook