Τέλος σήμερα στην ταλαιπωρία και στις ουρές χιλιομέτρων – Προσοχή! Oι οδηγοί πρέπει να περνούν με χαμηλή ταχύτητα λόγω στενότητας του δρόμου

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου του σωτηρίου έτους 2019 στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνης στον επονομαζόμενο και ως «Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης» εμφανίζεται μια καθίζηση στο βόρειο τμήμα η οποία τις επόμενες ημέρες επεκτάθηκε.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, η επέκταση της καθίζησης κρίνεται επικίνδυνη και αποφασίζεται το κλείσιμο του ενός ρεύματος με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται εκ περιτροπής από ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Στους τρεισήμισι μήνες που πέρασαν μέχρι σήμερα, η ρύθμιση της κυκλοφορίας από τους φορητούς φωτεινούς σηματοδότες  είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ουρών οχημάτων σε έκταση χιλιομέτρων  και την μεγάλη ταλαιπωρία κατοίκων και επισκεπτών.

Η λύση που δόθηκε από το Υπ. Υποδομών μετά από μελέτη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης είναι προσωρινή και αφορά σε κάποιες σύντομες εργασίες που θα εξασφαλίζουν πως δεν θα υπάρξει νέα καθίζηση και παράλληλα στην δημιουργία δύο ρευμάτων κυκλοφορίας πλάτους τριών μέτρων το καθένα.

Στα βόρεια όπου έγινε η καθίζηση τοποθετήθηκαν τσιμεντένια μπλόκια δημιουργώντας ένα τοιχίο ασφαλείας και αφήνοντας αρκετό κενό, ενώ λόγω της  στενότητας  του δρόμου οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και το κυριότερο να περνούν από εκεί με πολύ χαμηλή ταχύτητα καθώς τα πλαστικά κολωνάκια που μπήκαν στην διαχωριστική γραμμή λειουργούν μόνο ως προειδοποιητική σήμανση. 

Στο μεταξύ στο Υπ. Υποδομών έχει παραδοθεί και η μελέτη για την οριστική επίλυση του προβλήματος της καθίζησης η οποία αφορά σε ένα μεγάλο έργο το οποίο σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί αναμένεται να ξεκινήσει μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook