Διακρίθηκαν ανάμεσα σε πολλές άλλες υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν από φοιτητές των Ελλαδικών, Αγγλικών και Κυπριακών Πανεπιστημίων.

Σε μια λαμπρή τελετή που έλαβε χώρα στην μεγάλη αίθουσα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα δόθηκαν τα βραβεία του 25ου economia Φοιτητικού Διαγωνισμού. Θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Ευρωπαϊκή Ένωση: τα επόμενα βήματα για Ανάπτυξη, Απασχόληση και Εκπαίδευση». Το Πρώτο βραβείο της Ομαδικής εργασίας κέρδισαν οι Μαρία-Μαγδαληνή Κωτσόβολου και Ανδρονίκη Παπουτσόγλου φοιτήτριες της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο τους από την εκδότρια της Οικονομικής Επιθεώρησης –που είναι η διοργανώτρια του διαγωνισμού– Αλεξάνδρα Βοβολίνη, οι δύο φοιτήτριες ευχαρίστησαν την Καθηγήτριά τους Δρ. Βενετία Αργυροπούλου (Χρηματοοικονομικό και Επενδυτικό Δίκαιο) η οποία τις παρότρυνε και τις ενθάρρυνε να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό. Η εργασία των δύο φοιτητριών είχε νομικό προσανατολισμό και διακρίθηκε ανάμεσα σε πολλές άλλες που υποβλήθηκαν από φοιτητές των Ελλαδικών, Αγγλικών και Κυπριακών Πανεπιστημίων. Οι φοιτήτριες τιμήθηκαν από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες όπου θα τους γίνει ξενάγηση στα όργανα της ΕΕ από μέλη της Επιτροπής, ενώ κέρδισαν υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές.

Στην επιτροπή αξιολόγησης συμμετείχαν ο Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Παγουλάτος, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, Άκης Σκέρτσος, ο Πρόεδρος της Upstream, Μάρκος Βερέμης, ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς, Βασίλειος Κουτεντάκης και ο Γενικός Διευθυντής του ομίλου economia, Αντώνης Παπαγιαννίδης.

Ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιμάρας και το ακαδημαϊκό προσωπικό της Σχολής συγχαίρουν θερμά τις δύο φοιτήτριες για την μεγάλη επιτυχία τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook