Δεν πρόκειται για μια ακόμα «σκληρή» κριτική των ευρωπαίων εταιρών μας, αλλά για την αγανάκτηση των Ελλήνων ομογενών που ζουν στη Στουτγάρδη εδώ και τουλάχιστον τριάντα χρόνια και οι οποίοι τα βάζουν με την νοοτροπία που κυριαρχεί στην Ελλάδα της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ouest France” με έδρα τη Ρεν της Βρετάνης, Έλληνες ομογενείς από την γερμανική πόλη με τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών πρώτης και δεύτερης γενιάς, τάσσονται μεν υπέρ της Ευρωπαϊκής βοήθειας στην Ελλάδα, αλλά όχι υπέρ μιας λευκής επιταγής. «Οι Έλληνες δεν πληρώνουν φόρους στο κράτος εδώ και τριάντα χρόνια» δηλώνει ο Στέλιος Φιλιππίδης, 60 ετών, ο οποίος μετανάστευσε στη Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του ’60, συνεχίζοντας «φταίνε φυσικά και οι πολιτικοί που επέτρεψαν κάτι τέτοιο».

Παρόμοια στάση τηρούν και οι περισσότεροι Έλληνες με τους οποίους μίλησε η εφημερίδα. Ο Χρήστος Ναβριζίδης 64 ετών αναφέρει συγκεκριμένα πως «οι σχέσεις μας με τους Γερμανούς βρίσκονται σε σχετικά αρνητικό σημείο. Ακούω διαρκώς πράγματα που επαναφέρουν τις μνήμες για τους Γερμανούς του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου και έχω να πω, αρκετά! Η Γερμανία έχει ήδη πληρώσει»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook