Ολα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή των δύο πανελλήνων διοργανώσεων ιστιοπλοΐας κατηγορίας Οπτιμιστ, στον κόλπο της Σούδας. 

Διοργανωτής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Οπτιμιστ (15-19/06) και το Πανελλήνιο κύπελλο 11χρονων (21-24/06) είναι ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων, σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χανίων.

Το Σάββατο (15/06) πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού Ομίλου Σούδας για τις δύο διοργανώσεις, που για πρώτη φορά διεξάγονται στα Χανιά και ευρύτερα την Κρήτη.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Τέλης Αδαμόπουλος, ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, Τάσος Νικολάου, η αρμόδια σε θέματα αθλητισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Κατερίνα Ζομπανάκη και η υπεύθυνη του παραρτήματος της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, Μάγκυ Αρσενίδη.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνθημα που αποφασίστηκε για τις δύο διοργανώσεις είναι “Τα γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ”, ενώ ο ΙΟΧ, σε συνεργασία με τους φορείς που στηρίζουν τις διοργανώσεις, θα έχει την ευκαιρία να συγκεντρώσει έσοδα τα οποία θα διατεθούν στην ΕΛΕΠΑΠ, προκειμένου να συνεχίσει το πολύτιμο έργο της.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου:

Τέλης Αδαμόπουλος (αντιπρόεδρος ΕΙΟ): «Η μεγάλη συμμετοχή από αθλητές και σωματεία δηλώνει ότι η Ελλάδα τίμησε την Κρήτη και αυτό είναι κάτι που δείχνει την αγάπη των σωματείων για την ιστιοπλοΐα», τόνισε εν αρχή ο κ. Αδαμόπουλος προσθέτοντας τα εξής: «Θέλω να εξάρω τη βοήθεια και την αποφασιστικότητα που επέδειξε ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων, που με τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων ανέλαβε να φέρει εις πέρας αυτό το πρωτάθλημα αλλά και το επόμενο που ακολουθεί. Εχει γίνει γενικότερα μια μεγάλη προσπάθεια ώστε αυτή η διοργάνωση να στεφθεί με επιτυχία. Ειλικρινά, δεν περίμενα ότι ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων θα επεδείκνυε τέτοιο ενδιαφέρον για την ανάληψη των δύο διοργανώσεων και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι… μακάρι να έχουμε αέρα! Αυτό έχω να πω για να μπορέσουμε να κάνουμε τις καλύτερες ιστιοδρομίες». 

Τάσος Νικολάου (πρόεδρος ΙΟΧ): «Θέλω να καλωσορίσω όλους τους αθλητές που έχουν έρθει από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και από τρεις ξένες χώρες, το Χονγκ Κονγκ, την Τουρκία και τη Σερβία. Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που φιλοξενούμε όλον αυτόν τον κόσμο στο Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας, ήταν ένα όνειρο πολλών ετών και η προσπάθεια των διοικήσεων του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων να φέρουμε ένα τόσο μεγάλο ιστιοπλοϊκό γεγονός στα Χανιά… Πιστεύουμε ότι όλη η κοινωνία της πόλης στάθηκε δίπλα μας, ο καθένας βοήθησε με τον τρόπο του, οι χορηγοί και οι συνδιοργανωτές μας για να φιλοξενήσουμε με τον καλύτερο τρόπο όλη αυτήν την πληθώρα των αθλητών. Θέλω να πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης, αλλά και των μεγάλων αθλητικών δυνατοτήτων που έχει αυτός ο χώρος, ο κόλπος της Σούδας, που με μια κατάλληλη βοήθεια θα μπορέσει να γίνει πόλος έλξης για πολλές σημαντικές διοργανώσεις στο μέλλον».

Κατερίνα Ζομπανάκη (αρμόδια σε θέματα αθλητισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων): «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές στις δύο διοργανώσεις. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα Οπτιμιστ και το πανελλήνιο Κύπελλο 11χρονων Οπτιμιστ διοργανώνονται για πρώτη φορά στα Χανιά, γεγονός που αποδεικνύει ότι η πόλη μας τυγχάνει τις ευρείας αναγνώρισης γιατί υποδέχεται μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Ευχαριστούμε τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων ο οποίος πάσχισε για να έρθουν στα Χανιά οι δύο διοργανώσεις και επιβεβαιώσαμε το ζήλο που κατέβαλλε το Δ.Σ.».

Μάγκυ Αρσενίδη (υπεύθυνη του παραρτήματος της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων): «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και είναι ιδιαίτερη τιμή για την ΕΛΕΠΑΠ στα Χανιά η πρωτοβουλία των διοργανωτών να είναι τιμώμενος φορέας η ΕΛΕΠΑΠ και το έργο της και μέσα από αυτόν τον συμβολισμό να προάγεται η αλληλεγγύη και το έργο που καταβάλλουμε κάθε μέρα θεραπευτές και εργαζόμενοι, αλλά κυρίως τα γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ».

Η αυλαία ανοίγει την Κυριακή (16/06) με τις πρώτες τρεις ιστιοδρομίες, όπου συμμετέχουν Ελληνες, Κύπριοι και ξένοι αθλητές.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook