Έπαθε εγκαύματα ενώ προσπαθούσε να σβήσει την φωτιά στο σπίτι του που ξεκίνησε από την κουζίνα

Τελευταία ενημέρωση: 23:18

Σοβαρό περιστατικό πυρκαγιάς που είχε σαν αποτέλεσμα να διακομισθεί στο Νοσοκομείο Χανίων με εγκαύματα ένα άτομο, σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στις Βουκολιές.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε σπίτι που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο κτίσματος,  στο κέντρο του χωριού ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η εστία της φωτιάς εντοπίστηκε στον χώρο της κουζίνας.

Ένοικος που βρίσκονταν την ώρα του συμβάντος μέσα στο σπίτι, προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χανίων, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύει η ζωή του.

Επιχειρησιακά, η κινητοποίηση των πυροσβεστικών αρχών ήταν μεγάλη και στο σημείο έσπευσαν συνολικά 3 πυροσβεστικά οχήματα - 2 από την Π.Υ Κισσάμου και ένα από το κλιμάκιο Κανδάνου - με έξι πυροσβέστες δίνοντας μάχη να περιορίσουν την φωτιά όσο το δυνατόν γρηγορότερα προκειμένου να μην καταστρέψει το σπίτι αλλά και τα καταστήματα που βρίσκονται στο ισόγειο.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αφού πρώτα έκαψε ολοσχερώς το δωμάτιο της κουζίνας ενώ προκάλεσε εκτεταμένες φθορές και σε  διπλανό δωμάτιο του σπιτιού.

Το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής διερευνά προανάκριση για τις αιτίες εκδήλωσης της φωτιάς.