Σαφές προβάδισμα στους Πράσινους δίνει νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία, ενώ η Χριστιανική Ενωση (CDU/CSU) είναι τρεις μονάδες πίσω και το SPD περιορίζεται στην τέταρτη θέση.

Οι Πράσινοι βρίσκονται στην πρώτη θέση με 27%, τρεις μονάδες μπροστά από τα CDU/CSU, στο Trendbarometer που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών RTL και n-tv. Το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας AfD είναι στην τρίτη θέση με 13%, το SPD μόλις τέταρτο με 11% και ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι με 9% και η Αριστερά με 8%. 

Η διάδοχος της Μέρκελ δεν πείθει τους Γερμανούς
Στην ίδια δημοσκόπηση, ανάμεσα στους φοιτητές και τους μαθητές οι Πράσινοι συγκεντρώνουν 51%, η Χριστιανική Ένωση 10% και το SPD βρίσκεται στην πέμπτη θέση, με μόλις 8%. Είναι ενδεικτικό ότι σε ενδεχόμενες εκλογές, μόνο 5,6 εκατομμύρια Γερμανοί θα ψήφιζαν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, το οποίο επέλεξαν 9,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι στις εκλογές του 2017 και 20,2 εκατομμύρια στις εκλογές του 1998, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Τέλος, αναφορικά με την απευθείας επιλογή καγκελαρίου, η αρχηγός του CDU Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ βρίσκεται πίσω από τον επικεφαλής των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ, αλλά και από τον σοσιαλδημοκράτη αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook