Ξεκίνησαν το απόγευμα σε αίθουσα της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων, οι εργασίες της διημερίδας για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά.

Καινοτομία της διημερίδας είναι ότι μεταδίδεται ζωντανά μέσω διαδικτύου (live streaming) στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.cybercrimeunit.gr , ενώ μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω του flashnews.gr.
Σκοπός της διημερίδας


Η διημερίδα, που αποτελεί μέρος του δεύτερου κύκλου ενημέρωσης γονέων και παιδιών στις νέες τεχνολογίες και στους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη μη ασφαλή χρήση του διαδικτύου, διεξάγεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στις απομακρυσμένες περιοχές.

Έμπειροι αξιωματικοί και στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, θα παρουσιάσουν τρόπους ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, ενώ μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή θα αναλυθούν οι ηλεκτρονικοί κίνδυνοι και ο τρόποι αντιμετώπισής τους.

Σήμερα η ημερίδα είναι αφιερωμένη στους γονείς, ενώ τη Δευτέρα το πρωί (10.00 ώρα) είναι αφιερωμένη στα παιδιά.

Στην εκδήλωση το παρόν έχουν δώσει ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Γρηγόριος Τασούλας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου.