Στα δίχτυα του νόμου στην Ταϊλάνδη πιάστηκαν δύο Ιταλοί απατεώνες που παρίσταναν τον διάσημο Αμερικανό ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ για να προωθήσουν μια επιχείρηση ειδών ρουχισμού.

Η Interpol είχε εκδώσει από το 2013 ένταλμα σύλληψης για τον 58χρονο Φραντσέσκο Γκαλντέλι και τον 43χρονο Βάνια Γκόφι, εις βάρος των οποίων ο Κλούνεϊ είχε καταθέσει μήνυση το 2010 στην Ιταλία καταθέτοντας στο δικαστήριο ότι χρησιμοποιούσαν το όνομά του για διάφορες απάτες.

Οι δύο απατεώνες το έσκασαν από την πατρίδα τους για να αποφύγουν τη σύλληψη με τα ιταλικά ΜΜΕ να τους αποκαλούν “Ιταλούς Μπόνι και Κλάιντ” (από το περιβόητο δίδυμο των Αμερικανών γκάνγκστερ της δεκαετίας του 1930) και από το 2014 ζούσαν στην Ταϊλάνδη πουλώντας ρολόγια Rolex «μαϊμού» μέσω του Διαδικτύου.

Συνελήφθησαν το Σάββατο σε μια κοινή επιχείρηση των Ταϊλανδέζικων και Ιταλικών Αρχών στα περίχωρα της πόλης Πατάγια στην Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία ο Γκαλντέλι ομολόγησε στην ανάκριση ότι είχε ανοίξει μια εταιρεία ρουχισμού και παρίστανε τον Τζορτζ Κλούνεϊ για να ξεγελά επίδοξους επενδυτές.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook