Ορισμένα από τα πιο εμφανή χαρακτηριστικά των αφυδατωμένων μαλλιών είναι το φριζάρισμα και οι εύθραυστες άκρες.

Αυτά είναι τα σημάδια που πρέπει να εντοπίσετε για να μπορέσετε στη συνέχεια να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να αποφύγετε το πρόβλημα.

Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, ο ήλιος, η έκθεση στην ακτινοβολία και άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η ρύπανση μπορούν να κάνουν τα μαλλιά σας ακόμη πιο ξηρά και να προκαλέσουν περισσότερο φριζάρισμα, αφαιρώντας το προστατευτικό περίβλημα της τρίχας και τα φυσικά της έλαια.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν προκειμένου να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή; Δείτε παρακάτω μερικούς τρόπους 

Αλλάξτε την παλιά σας μαξιλαροθήκη - Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μία μεταξωτή μαξιλαροθήκη, που μειώνει τη θραύση και βοηθά τα μαλλιά σας να διατηρούν τα φυσικά τους έλαια.

Κόβετε συχνά τα μαλλιά σας - Η ψαλίδα δεν κάνει μόνο τα μαλλιά σας να φριζάρουν περισσότερο, αλλά και να χάνουν την υγρασία τους. Για αυτό είναι σημαντικό να κόβετε συχνά τις άκρες προκειμένου να διατηρούνται υγιείς και να δείχνουν περιποιημένες.

Χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα - Τα ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά είναι πιο ευαίσθητα, οπότε το πρώτο βήμα για την καταπολέμηση του φριζαρίσματος είναι ένα ενυδατικό σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα. Τα σαμπουάν που δεν περιέχουν θειικά άλατα και οι ενυδατικές κρέμες μαλλιών με αιθέρια έλαια βοηθούν στην αποκατάσταση της υγρασίας. Αυτό συμβαίνει διότι τα θειικά άλατα μπορούν να απογυμνώσουν τα μαλλιά σας και να τα στεγνώσουν ακόμη περισσότερο, γεγονός που οδηγεί σε περισσότερο φριζάρισμα.

Δεν χρειάζεται να λούζεστε κάθε μέρα - Χρησιμοποιήστε σαμπουάν μόνο όταν το χρειάζεστε πραγματικά. Εάν τα μαλλιά σας διατηρούνται και φαίνονται καθαρά για δύο με τρεις ημέρες τότε δεν υπάρχει λόγος να τα ταλαιπωρείτε καθημερινά.

Δοκιμάστε μία πετσέτα μικροϊνών - Τα μαλλιά σας είναι πιο ευαίσθητα και σπάνε πιο εύκολα όταν είναι βρεγμένα, για αυτό δοκιμάστε μία απαλή εναλλακτική λύση, μία πετσέτα μικροϊνών που δεν θα δημιουργήσει τριβές που προκαλούν ζημιές στην τρίχα. Επιπλέον, θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να στεγνώσουν γρηγορότερα.

Εφαρμόστε μία ενυδατική μάσκα - Ενώ η περιποίηση στο ντους είναι ζωτικής σημασίας για τα μαλλιά σας, αν θέλετε να πάτε ένα βήμα παρακάτω δοκιμάστε να εφαρμόσετε μία ενυδατική μάσκα σε εβδομαδιαία βάση για να «κλειδώσετε» την υγρασία. Ακόμα, χρησιμοποιώντας μία μάσκα θα επανορθώσετε τις βλάβες που προκαλούνται από τα εργαλεία styling και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που προκαλούν ζημιές στην τρίχα, οδηγώντας σε φριζάρισμα.

Εφαρμόστε τα κατάλληλα προϊόντα - Χρησιμοποιήστε προϊόντα που θα χαρίσουν υγρασία στα μαλλιά σας πριν χτενιστείτε. Ανάλογα με την εμφάνιση που προσπαθείτε να επιτύχετε, ένας ορός, μία κρέμα ή ένα λάδι πρόκειται να σας χαρίσουν πρόσθετη προστασία ενάντια στο φριζάρισμα.

Πηγή: onmed.gr