Μοναδική συνταγή για cheesecake με σύκα και μουστοκούλουρα 

Υλικά
Για τη βάση
250γρ. μουστοκούλουρα, αλεσμένα
80γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα
250γρ. κρέμα γάλακτος
100γρ. ζάχαρη άχνη
300γρ. τυρί κρέμα 

Για τη σάλτσα σύκου
6-7 μεγάλα σύκα
1/2 φλιτζ. καστανή ζάχαρη 
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 ξυλαράκι κανέλα

Διαδικασία
Βάση: Αλέθετε καλά τα μουστοκούλουρα. Λιώνετε το βούτυρο και το ρίχνετε μέσα στα αλεσμένα μουστοκούλουρα. Ανακατεύετε μέχρι να βραχούν όλα. Τα στρώνετε σε ένα βαθύ ταψάκι με αποσπώμενο πάτο και τα πατάτε καλά με ένα κουτάλι ή μία σπάτουλα για να δημιουργήσετε μία σταθερή βάση. Τη βάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά για να σταθεροποιηθεί. 

Κρέμα: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μία σφιχτή σαντιγί. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη. Έπειτα, προσθέτετε σιγά σιγά την σαντιγί μέσα στο τυρί κρέμα ενσωματώνοντάς τη με μία σπάτουλα με πολύ απαλές κινήσεις. 

Σάλτσα σύκου: Ξεφλουδίζετε τα σύκα και τα κόβετε στη μέση. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι αδειάζετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε διαρκώς σε χαμηλή – μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθούν τα σύκα. Μόλις αρχίζει να πήζει η σάλτσα τη βγάζετε από τη φωτιά και ανακατεύετε ξανά. Την αφήνετε να κρυώσει.

Αφού η βάση με τα μουστοκούλουρα είναι έτοιμη, τη βγάζετε από το ψυγείο και απλώνετε από πάνω με μία σπάτουλα, όσο πιο ομοιόμορφα μπορείτε, την κρέμα. Το βάζετε πάλι στο ψυγείο για μισή ωρίτσα να σταθεί κι έπειτα ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα σύκου. Αφήνετε το τσίζκέικ στο ψυγείο όση περισσότερη ώρα μπορείτε για να σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρετε και διακοσμείτε με ολόκληρα σύκα ή και ξυλάκια κανέλας.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook