Όπως ο Μωυσής χώρισε την Ερυθρά Θάλασσα. Με αυτή τη φράση περιγράφουν τα διεθνή μέσα τις εικόνες που εκτυλίχθηκαν στο Χονγκ Κονγκ, όταν τεράστιο πλήθος άνοιξε στα δύο για να περάσει ένα ασθενοφόρο.

Οπως φαίνεται στα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα social media και έγιναν αμέσως γίνει viral, η... λαοθάλασσα των διαδηλωτών διαλύθηκε σε δευτερόλεπτα, προκειμένου να περάσει ένα ασθενοφόρο.

Μπορεί να φανταστεί κανείς πως η δυσκολία για να γίνει κάτι τέτοιο με τόσο κόσμο θα ήταν τεράστια. Κι όμως συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Με απίστευτο συγχρονισμό, οι διαδηλωτές, δημιούργησαν ένα μονοπάτι για να περάσει το όχημα, που μετέφερε μια ανθρώπινη ζωή, η οποία βρισκόταν σε κίνδυνο.

Οι χρήστες του διαδικτύου επικρότησαν αυτή τη συγκινητική κίνηση των δύο εκατομμυρίων διαδηλωτών που είχαν βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εκδόσεις υπόπτων στην Κίνα.

Η στιγμή που ξεχώρισε από τη μαζική αυτή διαδήλωση, δεν ήταν οι συγκρούσεις των πολιτών με την αστυνομία, όπως συνέβη πριν από λίγες ημέρες, αλλά αυτή η ανθρώπινη στιγμή.


iefimerida.gr