Ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές – Παραδέχτηκε ότι έστειλε 2000 ψήφους στο κόμμα του Βασίλη Λεβέντη – Αιχμηρός κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη – Ανέφερε αν θα δώσει γραμμή στους ψηφοφόρους του

Χρησιμοποιώντας πολύ βαρείς χαρακτηρισμούς ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης έβαλε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα βάζοντας τη σφραγίδα στο σκληρό διαζύγιο που προηγήθηκε μεταξύ του ίδιου και του αρχηγού της ΝΔ.

Έκανε λόγο για προδοσία, για διακίνηση ψήφων προς άλλα κόμματα, για “οικογενειοκρατία με την πλέον αισχρή, άθλια, παλιανθρωπίστικη μορφή” όπως είπε, ενώ ανέφερε ότι με τον θάνατο του Κωνσταντίνου και της Μαρίκα Μητσοτάκη σε αυτό το σπίτι πέθανε και η ανθρωπιά και το φιλότιμο. 

Ο κ. Μαρκογιαννάκης οριστικοποίησε τη μη καθοδό του στις εθνικές εκλογές αφού περίμενε μέχρι τέλους (σήμερα έγινε η επίσημη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ) να αλλάξει κάτι όπως είπε ο ίδιος, ενώ τόνισε ότι δεν κατεβαίνει ούτε ως ανεξάρτητος υποψήφιος καθώς δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις που θα ήθελε για να το πράξει. Παραδέχτηκε ότι στις προηγούμενες εκλογές, “κούνησε το μικρό του αριστερό δαχτυλάκι” όπως ο ίδιος είπε και προώθησε 2.000 ψήφους στο κόμμα της Ένωσης Κεντρώων, αλλά ισχυρίστηκε ότι στις επικείμενες εκλογές δεν θα δώσει γραμμή στους ψηφοφόρους του τι να ψηφίσουν.

Σημεία της συνέντευξης τύπου:

“Με τον θάνατο του Κώστα Μητσοτάκη και της συζύγου του, πέθασε σε αυτό το σπίτι και η ανθρωπιά και το φιλότιμο”

Όσα θα πω που θα είναι σκληρά, δεν αφορούν τη ΝΔ, δεν αφορούν τον Κώστα Μητσοτάκη ούτε τη γυναίκα του Μαρίκα, τη μνήμη των οποίων σέβομαι απολύτως και που με τον θάνατό τους δυστυχώς, σε αυτό το σπίτι πέθανε και η ανθρωπιά και το φιλότιμο. Οι δυο τους ήξεραν και να αναγνωρίζουν και να αγαπούν και να εκτιμούν. Απέναντί μου δεν έχω κόμματα αλλά έχω την οικογενειοκρατία με την πλέον αισχρή της, άθλια, βρόμικη, παλιανθρωπίστικη μορφή. Σε καμιά χώρα του κόσμου δεν συνέβη προκειμένου να βοηθηθεί ένας άνθρωπος της οικογένειας, γιατί όλα γίνονται για την πρωτιά της Ντόρας, να κόβουμε εκείνουν ο οποίος εμφανώς έχει τη στήριξη της κοινωνίας. Οικογενειοκρατία απίστευτη όλα για χατήρι της Ντόρας. 

“Και εσύ αδερφή Ντόρα;”

Με τίμησε η ΝΔ όχι επειδή με αγαπούσε αλλά όταν με είχε ανάγκη. Σήμερα όμως βιώνω μια άθλια αχαριστία, από τη Ντόρα! Παραφράζοντας αυτό που είπε ο Καίσαρας όταν τον σκότωσαν “Και εσύ τέκνον Βρούτε” και επειδή ειδικά τότε με τη Δημοκρατική Συμμαχία που στάθηκα δίπλα της με αποκαλούσε “αδερφό” της, το λέω να το ακούσει “Και εσύ αδερφή Ντόρα;” Καλά ο αδερφός σου ο οποίος με μισεί αλλά εσύ; 

Ήταν μια συμπαιγνία μεταξύ τους που ετοίμαζαν να καταλάβουν, να εφορμήσουν στο βιλαέτι των Χανίων, το φέουδο των Χανίων έπρεπε να το πάρουν από τα χέρια του Μαρκογιαννάκη που δεν το είχε σαν φέουδο αλλά σαν κοινωνία. Έπρεπε να το παρουν γιατί βλέπετε η οικογένεια μεγαλώνει και πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις. Η απόλυτη οικογενειοκρατία.

Καταγγέλλω τον πρόεδρο της ΝΔ ως προδότη του κόμματος

Το 2015, έγινε προδοσία του κόμματος στα Χανιά. Γιατί ο σημερινός πρόεδρος και η παρέα του στήριξαν συγκεκριμένη υποψηφία του Ποταμιού. Και υπελήφθη ελαχίστων υποψηφίων η ΝΔ και δεν έβγαλε βουλευτή και πήγαν στράφι 2-3 χιλιάδες ψήφοι που πήγαν άλλου. Καταγγέλλω τον πρόεδρο της ΝΔ ως πέμπτη φάλαγγα του κόμματος στις εκλογές του 2015. Ως προδότη του κόμματος»

Δεν θα είμαι υποψήφιος – Αν ήμουν υποψήφιος με τη ΝΔ όλα αυτά προφανώς δεν θα τα έλεγα

Έθεσα 2 προϋπόθεσεις για να είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Να υπήρχε ένα μικρό κόμμα που θα μπαίνει στη βουλή με 3% και να αποδεχθεί αυτό το κόμμα να πάω ως ανεξάρτητος συνεργαζόμενος. Αυτές οι δυο προϋποθέσεις δεν έχουν συμπέσει. Έτσι αυτή τη στιγμή όπως έχουν τα πράγματα, δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος. Δεν μπορεί ο υποψήφιος των 20.000 σταυρών να κατέβει υποψήφιος και να μην εκλεγεί με οποιοδήποτε κόμμα. 

Αν ήμουν υποψήφιος με τη ΝΔ όλα αυτά προφανώς δεν θα τα έλεγα για να μην διαταράξω την ηρεμία του κόμματος στα Χανιά

Κούνησα το μικρό μου δαχτυλάκι και έδωσα 2000 ψήφους στον Λεβέντη

Προς το παρόν δεν υπάρχει περίπτωση να είμαι υποψήφιος με το κόμμα του Λεβέντη. Στις ευρωεκλογές ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στην ηγεσία του κόμματος, ότι ο Μαρκογιαννάκης αν θελήσει δεν παίζει. Κουνώντας το μικρό μου δαχτυλάκι της αριστερής μου χειρός έδωσα στον Λεβέντη 2000 ψήφους, ελπίζοντας να κατανοήσουν ότι αν κουνήσω και τα 10 η ζημιά θα είναι πολύ μεγάλη και δεν συμφέρει το κόμμα.

Δεν θα δώσω γραμμή στις βουλευτικές εκλογές

Οι ψηφοφόροι και ιδιαίτερα στις βουλευτικές εκλογές δεν είναι πρόβατα να πιάσεις ένα καλάμι να τα καθοδηγείς. Ο καθένας έχει την προσωπικότητά του και την κρίση του. Αυτό θέλω, να βάλουν τη λογική κάτω, να σκεφτούν και να ψηφίσουν όπως νομίζουν. Δεν θα κάνω τίποτα για να επηρεάσω κανέναν ώστε να κατευθυνθούν ψήφοι δεξιά ή αριστερά. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook