Το debate των πολιτικών αρχηγών θα διεξαχθεί την 1η Ιουλίου. Εκτός εξίσωσης ο Βελόπουλος και Χρυσή Αυγή

Για την 1η Ιουλίου κλειδώνει το debate των πολιτικών αρχηγών που θα μεταδοθεί διακαναλικά, όπως προκύπτει από τη Διακομματική Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του reader.gr, στη διαδικασία θα συμμετάσχουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΚΙΝΑΛ και Ένωση Κεντρώων, δηλαδή τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ενώ ενστάσεις ήγειρε μόνο η εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, με τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΚΚΕ να απαντούν ότι ο κανόνας είναι ότι στα αντίστοιχα debate εκπροσωπούνται μόνο τα κοινοβουλευτικά κόμματα. 

Η πρόταση της ΝΔ, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φέρεται να διαφωνεί, είναι το ντιμπέιτ να γίνει με συντονίστρια τη Δώρα Αναγνωστοπούλου της ΕΡΤ και ερωτώντες τη Σία Κοσιώνη του ΣΚΑΪ, τον Νίκο Χατζηνικολάου του ΑΝΤ1, τη Μάρα Ζαχαρέα του Star, τον Αντώνη Σρόιτερ του Alpha και την Έλλη Στάη του Open. 

Κατά τη διαδικασία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του reader.gr, η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και απευθείας τηλεοπτική αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη, ιδέα όμως που η ΝΔ απέρριψε, με αποτέλεσμα το αίτημα να μην επανέλθει.

Εντωμεταξύ ο Νίκος Χατζηνικολάου ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στο ντιμπέιτ

reader.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook