Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην 8η Διαπεριφερειακή Συνάντηση Ανταλλαγής Καλών Πρακτικών του Ευρωπαϊκού Έργου BRANDTour – Interreg Europe.

Στην 8η Διαπεριφερειακή Συνάντηση Ανταλλαγής Καλών Πρακτικών του Ευρωπαϊκού Έργου BRANDTour – Interreg Europe συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης. Η Διήμερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την 11η και 12η Ιουνίου 2019 στην πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα, και στην πόλη Τζουρμάλα (Jūrmala).

Το έργο BRANDTour στοχεύει στην ενίσχυση των τοπικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων μέσω της ανάδειξης και προώθησης λιγότερο γνωστών προορισμών, της αξιοποίησης τοπικών σημείων ενδιαφέροντος μέσω του μάρκετινγκ και της ανάπτυξης συνεργειών για την προώθηση, την καινοτομία, τη διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς καθώς και την ανάπτυξη εξατομικευμένων τουριστικών πακέτων.

Κύριος στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι στο πλαίσιο του έργου να ενισχυθούν οι τουριστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και άλλοι φορείς του τουρισμού, για την ανάπτυξη νέων ανταγωνιστικών τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι συμμετέχοντες επιμορφώθηκαν σε σεμινάριο με θέμα το μάρκετιγνκ προϊόντων και συμμετείχαν σε συναντήσεις για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών. Επιπλέον, στο πλαίσιο της 8ης Διαπεριφερειακής Συνάντησης του έργου πραγματοποιήθηκαν και εκπαιδευτικές επισκέψεις για τη γνωριμία με τις καλές πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί στη Λετονία:

Πολιτική των συνεργατικών σχηματισμών (Cluster): η περίπτωση του «Cluster για τον τουρισμό υγείας»

«Λετονία – Καλύτερα Απολαμβάνεται Αργά» (Latvia – Best Enjoyed Slowly) και «Αύξηση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού μέσω της συνεργασίας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα» (Increasing tourism competitiveness through private and public sector cooperation).

Στη διήμερη συνάντηση του έργου στη Λετονία συμμετείχε εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης η κυρία Βασιλική Μαδούλκα, μέλος της Ομάδας Έργου. Τo έργο BRANDTour συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), μέσω του προγράμματος INTERREG EUROPE και υλοποιείται στην Περιφέρεια Κρήτης από τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, σε συνεργασία με τη Δ/νση Τουρισμού και τη Δ/νση Ανάπτυξης ΠΕ Λασιθίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook