Ο Γιώργος Σταθάκης εξήρε την συνεργασία του ΤΕΕ με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τόνισε τις πρωτοβουλίες και τα έργα που έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης σε θέματα χωροταξίας και εξοικονόμησης ενέργειας

Στα Χανιά βρίσκεται σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υποψήφιος βουλευτής Χανίων με τον ΣΥΡΙΖΑ  Γιώργος Σταθάκης ο οποίος νωρίς το μεσημέρι συναντήθηκε με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΔΚ, στο κτίριο της Νεάρχου.

Ο κ. Σταθάκης επεσήμανε οτι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο των πολύ μεγάλων αλλαγών που γίνονται σε θέματα χωροταξίας και εξοικονόμησης ενέργειας και αναφέρθηκε περιληπτικά σε σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όμως το κτηματολόγιο, οι δασικές χάρτες και το ‘Εξοικονομώ Κατ’Οίκον” που αποτελεί ένα κατέξοχήν πεδίο συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΕ και του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο κ. Σταθάκης έκανε ειδική αναφορά και στο έργο ¨ΗΛΕΚΤΡΑ”, που έχει εξαγγελθεί και αφορά την αναβάθμιση των δημοσίων κτιρίων στην Ελλάδα με αρχικό προϋλογισμό 500 εκ. ευρώ, “ένα πολύ μεγάλης κλίμακας έργο για το σύνολο των δημόσιων κτιρίων της χώρας”.

Ο Υπουργός περιβάλλοντος εξήρε την συνεργασία με το ΤΕΕ και στο θέμα των χωροταξικών μεταρρυθμίσεων, της ηλεκτρονικής πολεοδομίας που αποτελούσε το πάγιο αίτημα του ΤΕΕ και το οποίο θα έιναι φορέας διαχείρισης ενός μεγάλου μέρους της μετεξέλιξης των πολεοδομικών συστημάτων μας.

Για το τέλος ο κ. Σταθάκης άφησε πιο σημαντική πρωτοβουλία του όπως είπε, για τον χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας και αφορά την θεσμοθέτηση των τοπικών χωρικών σχεδίων που αυτό σε απλά λογια σημαίνει οτι ο νέος χωροταξικός σχεδιασμός της χώρας θα γίνεται σε επίπεδο δήμων, άρα θα καλυπτει όλη την επικράτεια. 

“Τα τοπικά χωρικά σχέδια είναι η τελευταία μεγάλη και πιο σημαντική ίσως πρωτοβουλία μου για τον χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας. Έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θα γίνουν δηλαδή στα πρότυπα του “Φιλόδημου” και οι τεχνικοί όλης της Ελλάδας θα είναι ο φορέας υλοποίησης αυτών των τοπικών σχεδίων”, κατέληξε ο κ. Σταθάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook