Δήλωση Αντώνη Σκαμνάκη, Αν. Καθηγητή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης-Υποψήφιου Βουλευτή Χανίων με το ΜεΡΑ25.

“Σήμερα κατέθεσα επίσημα την υποψηφιότητα μου για τους βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 με το ΜεΡΑ25 στην εκλογική ενότητα Χανίων.

Η κοινωνία μας εξακολουθεί και περνά μία περίοδο κρίσης και φτωχοποίησης ενώ η διεθνή επιτήρηση και έλεγχος από τους επονομαζόμενους «δανειστές» σε συνεργασία με τους εγχώριους ολιγάρχες έχουν οδηγήσει τις νέες και τους νέους μας στην μετανάστευση και την μαζική ανεργία.

Η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια των Ελλήνων έχει καταρρακωθεί ενώ η λαϊκή κυριαρχία έχει συρρικνωθεί δραματικά.  Ο δημόσιος πλούτος εκποιείται συστηματικά υπονομεύοντας ακόμα και την ίδια την κρατική υπόσταση της χώρας.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να ανατραπεί διαμέσου ενός ριζοσπαστικού προγράμματος ρήξης και πολιτικής ανυπακοής το οποίο θα είναι ρεαλιστικό και μεταβατικό προς μία κοινωνία που οι περισσότεροι ονειρευόμαστε.

Ένα κοινωνικό πρόγραμμα άμεσα εφαρμόσιμο που θα οδηγεί:

  • Στην αύξηση των μισθών και των συντάξεων
  • Στη δραστική μείωση της υπερφορολόγησης στα φτωχά και μικρομεσαία στρώματα του πληθυσμού
  • Στη δημιουργία θέσεων εργασίας για τις νέες και τους νέους με ανθρώπινους μισθούς.
  • Στη κατάργηση του μηχανισμού εκποίησης του δημόσιου πλούτου, του επονομαζόμενου ΤΑΙΠΕΔ-Υπερταμείου και στη σύσταση Αναπτυξιακής Τράπεζας δημόσιου συμφέροντος.
  • Στον κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών και στη δημιουργία μίας Δημόσιας Εταιρείας Διαχείρισης Ιδιωτικών Χρεών στην οποία θα μεταφερθούν τα «κόκκινα δάνεια» των υπερχρεωμένων συμπολιτών μας με γενναία διαγραφή μεγάλου μέρους τους.
  • Στη προστασία του περιβάλλοντος και στη παραγωγή καθαρής ενέργειας (αιολικής, ηλιακής κ.α.) με χωροταξικό σχεδιασμό και με την δημιουργία τοπικών ενεργειακών κοινοτήτων δημόσιου συμφέροντος. Φθηνή ενέργεια από τους πολίτες για τους πολίτες.
  • Στην υπεράσπιση και αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστήμιου και της δωρεάν εκπαίδευσης.
  • Στην αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και στην δωρεάν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Στην κατάργηση των αποικιακών συμβάσεων για τα περιφερειακά αεροδρόμια, τον ΟΣΕ και άλλων οργανισμών στρατηγικής σημασίας όπως τα λιμάνια, η ενέργεια και το νερό.                                                                                    
  • Στον οριστικό τερματισμό του διεθνούς οικονομικού ελέγχου και την ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας των Ελλήνων πολιτών.                                                                                     

Το κομματικό σύστημα μετεκλογικά θα μετασχηματιστεί με την είσοδο του ΜεΡΑ25 στη Βουλή. Αυτό που προέχει είναι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κοινωνικό και ριζοσπαστικό πολιτικό μέτωπο ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και την λιτότητα όπου θα φέρει τους πολίτες στο προσκήνιο και θα δώσει στη νέα γενιά ελπίδες και προοπτικές”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook