Πώς αποφάσισαν να ξεφορτωθούν το πτώμα του δημοσιογράφου οι αδίστακτοι δολοφόνοι – Οι 11 από τους 15 συνολικά δράστες δικάζονται σήμερα κεκλεισμένων των θυρών στο Ριάντ

Με τρομακτικό κυνισμό οι δολοφόνοι του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι ανέλαβαν να τον σφαγιάσουν κόβοντας το πτώμα του σε κομμάτια, όπως προκύπτει από τα ντοκουμέντα που φέρνουν στο φως οι «Νew York Times».

Οι διάλογοι των δολοφόνων προκαλούν σοκ αποκαλύπτοντας το τι ακριβώς συνέβη λίγα λεπτά πριν τη δολοφονία του Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου του 2018 κι ενώ τον περίμεναν να διαβεί το κατώφλι του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως φαίνεται, η ομάδα των δολοφόνων ανησυχούσε για τον τρόπο με τον οποίο θα ξεφορτωνόταν το πτώμα του.

«Θα μπορέσουμε να βάλουμε τον κορμό σε σακούλα;», αναρωτήθηκε ο Μάχερ Αμπντουλαζίζ Μούτρεμπ, Σαουδάραβας αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών, που εργαζόταν ως ανώτερος σύμβουλος του πρίγκιπα διαδόχου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, σύμφωνα με την έκθεση της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ Ανιές Καλαμάρ.

«Όχι. Είναι πολύ βαρύς», του απάντησε ο Σαλάχ Τουμπάιγκι, ιατροδικαστής από το υπουργείο Εσωτερικών. Η αποστολή του Τουμπάιγκι ήταν να διαμελίσει και να ξεφορτωθεί το πτώμα του Κασόγκι.

Απευθυνόμενος στον Μούτρεμπ, του εξηγούσε με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια τον τρόπο που θα εξαφάνιζε το πτώμα του δημοσιογράφου.

«Οι αρθρώσεις θα διαχωριστούν. Δεν είναι πρόβλημα. Το πτώμα είναι βαρύ. Πρώτα θα το κόψω στο πάτωμα. Αν πάρουμε πλαστικές σακούλες και το κόψουμε σε κομμάτια θα έχουμε τελειώσει. Θα τα τυλίξουμε όλα μαζί», είπε.

Από τις συνομιλίες τους, ο Μούτρεμπ φέρεται να ήταν ο αρχηγός της 15μελούς ομάδας δολοφόνων που ανέλαβε να βγάλει από τη… μέση τον Τζαμάλ Κασόγκι και βρισκόταν σε απευθείας επαφή με το γραφείο του πρίγκιπα διαδόχου μετά τη δολοφονία.

Σήμερα, ο Μούτρεμπ όπως και άλλοι δέκα από την ομάδα του δικάζονται κεκλεισμένων των θυρών στη Σαουδική Αραβία για τον ρόλο τους στην υπόθεση.

Χθες, η έκθεση της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα ήταν κόλαφος για την Σαουδική Αραβία. Δείχνοντας ότι το Ριάντ είναι πίσω από την δολοφονία του Κασόγκι, η έκθεση περιέχει νέες ακόμα πιο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο τεμάχισαν το πτώμα του.

Στο τέλος του διαλόγου του με τον Τουμπάιγκι, ο αρχηγός των δολοφόνων του Κασόγκι, Μούτρεμπ ρωτά αν έφτασε «ο αμνός της θυσίας». Το όνομα του Κασόγκι δεν αναφέρεται ούτε μία φορά, αλλά δύο λεπτά μετά μπαίνει στο κτίριο και υπάλληλοι του προξενείου τον συνοδεύουν στο γραφείο του γενικού πρόξενου, όπου τον περιμένει ο Μούτρεμπ, τον οποίο γνώριζε από την εποχή που συνεργάζονταν, στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Λονδίνο. Εκεί ο Μούτρεμπ του λέει να στείλει στον γιο του ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό.«Τι να του πω; Θα σε δω σύντομα; Δεν μπορώ να του πω για απαγωγή», απαντά ο Κασόγκι.«Συντόμευσέ το», του απαντά ο Μούτρεμπ. «Βγάλε το σακάκι σου».«Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό μέσα σε μια πρεσβεία;», διερωτάται ο Κασόγκι. «Δεν θα γράψω τίποτε», λέει.

«Πληκτρολογήστε το μήνυμα κύριε Τζαμάλ. Κάντε γρήγορα. Βοηθήστε μας για να σας βοηθήσουμε επειδή στο τέλος θα σας πάρουμε πίσω στη Σαουδική Αραβία και αν δεν μας βοηθήσετε ξέρετε τι θα γίνει στο τέλος. Επιτρέψτε σε αυτή την υπόθεση να έχει ένα καλό τέλος», του λέει ο Μούτρεμπ. Σύμφωνα με την έκθεση, το υπόλοιπο μέρος του ηχητικού ντοκουμέντου περιλαμβάνει , ήχους βασανισμού και ήχους από πλαστικές σακούλες που τυλίγονται. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες κατέληξαν ότι οι ήχοι αυτοί ακούγονται μετά από την δολοφονία του δημοσιογράφου, καθώς τα μέλη του σαουδαραβικού αποσπάσματος τεμαχίζουν το πτώμα του, το οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχει εντοπιστεί.

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ανακοίνωσε πως είναι «ευγνώμων στην Τουρκία» για την συνεργασία της σε ότι αφορά την εξιχνίαση της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.Η ειδική εισηγήτρια της OHCHR για τις εξωδικαστικές και αυθαίρετες εκτελέσεις Ανιές Καλαμάρ εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση σχετικά με την έκθεση που ετοίμασε σχετικά με την δολοφονία του Κασόγκι. Στην έκθεση 101 σελίδων που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα επισημαίνεται πως η Σαουδική Αραβία είναι υπεύθυνη από την σκόπιμη και προμελετημένη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.  salman Στην έκθεση αναφέρεται επίσης πως υπάρχουν αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία για την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους περιλαμβανομένων και του διάδοχου πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

«Η Σαουδική Αραβία πρέπει να ζητήσει συγνώμη από την Τουρκία λόγω της κατάχρησης των διπλωματικών προνομιών και την παραβίαση της απαγόρευσης χρήση δύναμης εκτός των δικών της εδαφών» σημειώθηκε στην έκθεση και απευθύνθηκε έκκληση στη Σαουδική Αραβία να ζητήσει συγνώμη και από τις ΗΠΑ όπου ζούσε ο Κασόγκι.

Η αρραβωνιαστικιά του Κασόγκι επικρίνει τις ΗΠΑ για αδράνεια

Την ίδια ώρα, η σύντροφος του Τζαμάλ Κασόγκι, Χατιτσέ Τσενγκίζ ξεσπαθώνει κατά τις Ουάσινγκτον σε άρθρο της στους New York Times. Η αρραβωνιαστικιά του Σαουδάραβα δημοσιογράφου υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν έκαναν τίποτα για να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τους δολοφόνους του αρραβωνιαστικού της, αλλά αντίθετα προσπάθησαν να κάνουν τα «στραβά μάτια».

«Μέχρι σήμερα η Ουάσινγκτον έχει επιλέξει να μην χρησιμοποιήσει τους ισχυρούς δεσμούς και επιρροή που έχει στο Ριάντ για να αναγκάσει τους Σαουδάραβες να αποκαλύψουν την αλήθεια για την δολοφονία του Κασόγκι και να εγγυηθούν ότι όσοι ευθύνονται θα λογοδοτήσουν».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook