Σε επιχείρηση που στήθηκε στην Μεσσαρά, έγιναν πέντε συλλήψεις που είχαν πάνω τους μεγάλη ποσότητα κάνναβης αλλά και μαχαίρια.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων περισσότερα από 400 γραμμάρια κάνναβης, ποσότητα κάνναβης σε μορφή σοκολάτας, έλαιο κάνναβης και άλλα προϊόντα κάνναβης

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού που εφαρμόζεται για την πρόληψη παραβατικών συμπεριφορών  

Στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση παραβατικών συμπεριφορών και έκνομων ενεργειών, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι ατόμων, οχημάτων και διαφόρων χώρων και συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 18 έως 48 ετών και μία αλλοδαπή ηλικίας 48 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 417,27 γραμμάρια κάνναβης, 14,2 γραμμάρια κάνναβης σε μορφή σοκολάτας, ποσότητα ελαίου κάνναβης, προϊόντα κάνναβης (άλευρο κάνναβης, κρέμα κάνναβης), 3 τρίφτες κάνναβης, αυτοσχέδιο τσιγάρο το οποίο περιείχε ποσότητα κάνναβης αναμεμιγμένη με καπνό, 2 μαχαίρια, πτυσσόμενη ράβδος και 34 κάλυκες.

Επισημαίνεται ότι οι αστυνομικοί έλεγχοι εντάσσονται στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και έχουν ως σκοπό τόσο την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών, όσο και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ παρόμοιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.
 
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού ενώ οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ηρακλείου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook