«Για μας, η Υγεία αποτελεί αγαθό το οποίο η Πολιτεία πρέπει να διασφαλίζει σε όλους» τόνισε μεταξύ των άλλων ο Λευτέρης Αυγενάκης.

«Είναι ώρα και η χώρα μας να αντιμετωπίσει την Υγεία όπως όλες οι προηγμένες χώρες: Να θέσει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και αυτούς που την υπηρετούν, με δομές, αξιολόγηση, ψηφιακή διοίκηση, βελτιωμένες υποδομές και υπηρεσίες», δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019, ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης σε επίσκεψή του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

«Η ποιοτική δημόσια υγεία απαιτεί οργανωμένη πρόληψη, αποτελεσματική διοίκηση των δημόσιων δομών, πρόσθετο προσωπικό όπου υπάρχει ανάγκη, πλήρη αξιοποίηση της πληροφορικής και της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας και καλή εξυπηρέτηση του πολίτη με προτεραιότητα στις πιο ευαίσθητες ομάδες».

Όπως επεσήμανε: Καθιερώνουμε ένα νέο, οργανωμένο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους τους πολίτες, που θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ. Με ενημέρωση των πολιτών (μέσω SMS ή email) για τις αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, και αυτόματη παραπομπή σε κρατικές ή ιδιωτικές δομές. Ξεκινάμε από τον έλεγχο του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου.
Επεκτείνουμε τη διάρκεια των επαναλαμβανόμενων συνταγών για χρονίως πάσχοντες και καθιερώνουμε ραντεβού εντός 24ώρου με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για ευαίσθητες ομάδες (ΑΜΕΑ, πολίτες άνω των 65 κ.λπ.) και την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε συγκεκριμένες ομάδες ασθενών (ΑΜΕΑ, ασθενείς με καρκίνο κ.α.).

Δίνουμε τη δυνατότητα για ελεύθερη επιλογή του οικογενειακού γιατρού.

Ενισχύουμε τα νοσοκομεία, με 1500 ειδικευόμενους νοσηλευτές ετησίως, καθιερώνοντας την απόκτηση ειδικότητας αμέσως μετά το πτυχίο, προχωρούμε στην πρόσληψη 2.000 νοσηλευτών σε νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων και στην κάλυψη σε βάθος τετραετίας όλων των οργανικών θέσεων. Εισάγουμε επαγγελματικό μάνατζμεντ στα δημόσια νοσοκομεία. Αξιοποιούμε παντού τη σύγχρονη ιατρική τεχνολογία και τα αντίστοιχα πληροφοριακώά συστήματα, με αξιοποίηση τηλεϊατρικής, ηλεκτρονικό φάκελο υγείας, τηλεφωνική γραμμή 24ωρης ιατρικής υποστήριξης και καθοδήγησης από ειδικούς κ.λπ. Εφαρμόζουμε πλήρως και αδιαπραγμάτευτα τον αντικαπνιστικό νόμο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook