O Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Νομού Ηρακλείου, Μανώλης Αλιφιεράκης αποκαλύπτεται…

Φίλες και φίλοι,

Για πάνω από δύο δεκαετίες συμπορευόμαστε και αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την τοπική επιχειρηματικότητα.
Τόσο ως άνθρωπος της επιχειρηματικότητας όσο και μέσα από τους θεσμικούς ρόλους που είχα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, έδωσα όλη μου την ενέργεια για να ανοίξω δρόμους για τον τόπο μας. Αναδείξαμε τα κρητικά προϊόντα μέσα από συντονισμένες δράσεις και τα
συνδέσαμε με τον τουρισμό. Κάναμε παρεμβάσεις για έργα υποδομής που έχει ανάγκη το νησί μας, και μειώσαμε το κόστος ακτοπλοϊκής μεταφοράς για προϊόντα και εμπορεύματα, που διακινούνται από και προς την Κρήτη – το γνωστό ως ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ
ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ (Μ.Ι.) το οποίο ισχύει από 1/7/2019.

Εμπλουτίσαμε το τουριστικό προϊόν μέσα από τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων και δημιουργήσαμε με τις ενέργειές μας ένα
κοινωνικό μέρισμα στο οποίο όλοι έχουμε δικαίωμα.
Όλα αυτά τα χρόνια βρίσκομαι σταθερά δίπλα στον επιχειρηματία, δίπλα στον αυτοαπασχολούμενο, δίπλα στον εργαζόμενο. Υπηρετώ την συνεργατικότητα δίπλα στον αγρότη – στον παραγωγό. Στον απλό πολίτη. Δίπλα στους πολλούς που ένιωθαν ότι θέλουν να δημιουργήσουν.
Τώρα είναι η ώρα ο αγώνας αυτός να συνεχιστεί μέσα από ένα νέο μετερίζι. Γι’ αυτό συμμετέχω στην ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Θα δώσω αυτή τη μάχη, για να διεκδικήσω θεσμικά, μέσα από το εθνικό κοινοβούλιο, λύσεις για τις ανάγκες του τόπου μας. Για να εκπροσωπήσω τους πολλούς, μέσα από τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας.

Τι δεσμεύομαι να κάνω:

Για την επόμενη τετραετία διεκδικούμε με το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ αυτό που μας πρέπει

– Για να μπορέσουμε όλοι μαζί να οικοδομήσουμε μια σύγχρονη, ισχυρή και βιώσιμη παραγωγική βάση.
– Για να πετύχουμε ανάπτυξη βιώσιμη για τον τόπο – μέσα από μια συνεκτική αναπτυξιακή στρατηγική και στενή συνεργασία δημόσιου, ιδιωτικού, κοινωνικού τομέα και τοπικής αυτοδιοίκησης
– Για να αξιοποιήσουμε τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου μας – μέσα από την αναβάθμιση του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού πλούτου του.
– Για να διεκδικήσουμε νέες και ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς – με στόχο στο τέλος της τετραετίας να ξανακερδηθούν όλες οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν στην κρίση.
– Για να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για τη στήριξη των εξαγωγών – με στόχο την αύξηση τους στο 50% του ΑΕΠ μέχρι το 2025
– Για να διεκδικήσουμε κινητοποίηση κινητοποίηση χρηματοδοτήσεων για τους νέους επιστήμονες, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.
– Για να συμβάλουμε στη δημιουργία υποδομών για την ασφάλεια μας (ΒΌΑΚ) και την υποστήριξη του τουρισμού μας (αεροδρόμιο).
– Για να αγωνιστούμε για την δημιουργία ενός ελκυστικού οικοσύστηματος στον τόπο μας, σε αγαστή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΙΤΕ και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, ώστε να κρατήσουμε τους νέους μας κοντά μας και να συμβάλουμε να επιστρέψουν όσες και όσοι απογοητευμένοι έφυγαν διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Φίλες και φίλοι, τολμώ μαζί σας , γιατί αυτός που τολμά, έχει δικαίωμα να ελπίζει και αυτός που πράττει τολμά.

“Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας”

Με εκτίμηση,
Μανώλης Αλιφιεράκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook