“Το «βιλαέτι» των Χανίων εγώ το κατέκτησα μαζί με την κοινωνία. Τώρα οι Μητσοτάκηδες το διεκδικούν ως κληρονομικό δικαίωμα. Αυτή είναι η διαφορά μας, μιας και μιλάς για διαφορές στις πρακτικές”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης δίνοντας συνέχεια στον “διάλογο” αν όχι στην κόντρα που έχει “ξεσπάσει” με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Καμπουράκη, με αφορμή τα όσα ακολούθησαν και κυρίως προηγήθηκαν της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων της ΝΔ στα Χανιά.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ, με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook,  “απαντά” στο άρθρο που είχε δημοσιεύσει ο Δημήτρης Καμπουράκης και σε όσα του καταλόγισε για την αντίδρασή του στον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Χανια “πατώντας πάνω” στο ύφος και την επιχειρηματολογία του δημοσιογράφου.

Η ανάρτησή του έχει ως εξής:

Αγαπητέ Δημήτρη Καμπουράκη

Σχετικά καλά τα είπες σήμερα. Μιας όμως που ανοίξαμε διάλογο θα ήθελα να σε ρωτήσω: Αλήθεια πιστεύεις ότι ένας άνθρωπος που ξεκίνησε, όπως και εσύ, από ένα μικρό χωριό με τις γνωστές δυσκολίες, θα μπορούσε να κυριαρχήσει πολιτικά για 30 σχεδόν χρόνια σε μια πολύ δύσκολη, για το κόμμα του, εκλογική περιφέρεια, με τα ρουσφέτια και τις κουμπαριές;

Γιατί χρειάστηκε το 2015 υπονόμευση του κόμματος από μέσα και τώρα οι κάθε άλλο παρά δημοκρατικές διαδικασίες, για να εξουδετερωθώ;

Γιατί ο εν αναμονή Πρωθυπουργός διατυμπάνιζε, αναζητώντας αξιόλογους υποψηφίους για τα Χανιά ότι ΟΥΤΕ Ο ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥ θα είναι στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ; Ήταν δέλεαρ για την συμμετοχή αξιόλογων υποψηφίων ή εκδήλωση περιφρόνησης για μένα και τη οικογένειά μου;

Και κάτι άλλο, πραγματικά αποστρατεύτηκαν και κάποιοι άλλοι από τον κ. Μητσοτάκη. Εμένα όμως γνωρίζεις πολύ καλά ότι το έκανε για συγκεκριμένους ιδιοτελείς λόγους, για τους οποίους είμαι βέβαιος ότι και ο ίδιος και η Ντόρα θα νιώθουν άβολα.

Νομίζεις ότι το 26% στη γενέτειρα του αρχηγού κόμματος εξουσίας είναι ικανοποιητικό; Μην το συγκρίνεις με το 19% του 2015. Είναι τελείως ανόμοια πράγματα. Τότε το κόμμα έφευγε από την εξουσία, τώρα έρχεται. Τώρα έχει Χανιώτη υποψήφιο Πρωθυπουργό. Τότε δεν είχε. Τότε υπήρχε «το Ποτάμι» με τα γνωστά εσωκομματικά παρατράγουδα, ενώ τώρα δεν υπάρχει.

Φίλε μου, είμαι βέβαιος ότι πιστεύεις πως έχω απόλυτο δίκιο. Το «βιλαέτι» των Χανίων εγώ το κατέκτησα μαζί με την κοινωνία. Τώρα οι Μητσοτάκηδες το διεκδικούν ως κληρονομικό δικαίωμα. Αυτή είναι η διαφορά μας, μιας και μιλάς για διαφορές στις πρακτικές.

Όσον αφορά το επιχείρημα ότι ο Κυριάκος θα είναι νικητής και κατά κάποιο τρόπο θα πρέπει να σκύψω το κεφάλι, λυπάμαι αλλά θα πρέπει να σου πω ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν αρμόζουν στο χαρακτήρα μου. Στα χωριά μας οι άνθρωποι ξεχωρίζουν από το φιλότιμο και την ανθρωπιά. Τι να κάνουμε εγώ έχω μείνει εκεί και ας λένε ότι οδηγώ αυτοκίνητο στη Πανεπιστημίου και πάω ανάποδα.

Τέλος θα ήθελα την άποψή σου για την οικογενειοκρατία, την αχαριστία και τους επιτυχημένους επαγγελματικά αυτοδημιούργητους ανθρώπους, που τα θυσιάζουν όλα στο βωμό της πολιτικής. Σχετικά μ’ αυτό το τελευταίο κάθε ομοιότητα με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τώρα στα Χανιά είναι τυχαία.

Χρ. Μαρκογιαννάκης