Οι πρώτες ιστιοδρομίες είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στη 1 το μεσημέρι το Σάββατο – Η απονομή των επάθλων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στις 7.30 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Ν.Α.Ο. Σούδας. 

Με μία πολύ όμορφη τελετή έναρξης σηματοδοτήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων η έναρξη για το πανελλήνιο κύπελλο 11χρονων Οπτιμιστ, το οποίο παίρνει τη σκυτάλη μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα Οπτιμιστ που θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο (22/6) μέχρι και την Δευτέρα (24/4) στον κόλπο της Σούδας. 

Συνολικά, 270 παιδιά από 57 ομίλους από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να παρελάσουν κατά μήκος του Λιμανιού με την βοήθεια και πάλι της μπάντας της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα πάρουν μέρος στη δεύτερη κατά σειρά διοργάνωση που φιλοξενεί ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Δήμο Χανίων θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν τις δυνατότητές τους σε ένα σύνολο εννέα ιστιοδρομιών.

Συγκεκριμένα, η κάθε μέρα περιλαμβάνει τρεις ιστιοδρομίες, όπου το τελικό αποτέλεσμα θα αναδείξει τους πρώτους νικητές σε αγόρια και κορίτσια. 

Ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων είναι και πάλι κατάλληλα προετοιμασμένος προκειμένου να διοργανώσει με την ίδια επιτυχία το πανελλήνιο κύπελλο 11χρονων Οπτιμιστ, μια διοργάνωση που θα ολοκληρώσει το δεκαήμερο σχεδόν των ιστιοπλοϊκών δράσεων που αποφασίστηκε φέτος να διεξαχθούν στα Χανιά.

Οι πρώτες ιστιοδρομίες είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στη 1 το μεσημέρι το Σάββατο. Η απονομή των επάθλων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στις 7.30 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Ν.Α.Ο. Σούδας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook