“Ισχυρή Ανάπτυξη – Αυτοδύναμη Ελλάδα – Ενωμένοι Μπορούμε” είναι οι φράσεις που συνοψίζουν τους στόχους της επόμενης ημέρας

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης του κυβερνητικού σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας, η ΝΟΔΕ Λασιθίου ξεκινά μια καθημερινή παρουσίαση των βασικών του αξόνων του, ώστε οι Λασιθιώτες όπως επισημαίνει η οργάνωση, ενημερωμένοι να φτάσουν στις κάλπες των Εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ηρακλείου, συνοψίζει το σχέδιο της ΝΔ για την επόμενη ημέρα ως εξής:

Στο κυβερνητικό σχέδιο της Ν.Δ. αναπτύσσονται  με απλά λόγια οι πολιτικές δεσμεύσεις της Ν.Δ. που θα δημιουργήσουν πολλές και καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας, ενώ καταγράφονται οι μειώσεις φόρων και εισφορών που θα είναι στο επίκεντρο του κυβερνητικού προγράμματος. Αναπτύσσουμε τις κεντρικές επιλογές της επόμενη κυβέρνησης στην παιδεία, την υγεία, την κοινωνική πολιτική, το περιβάλλον, την εξωτερική πολιτική, τις υποδομές, τη διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος και φυσικά την ασφάλεια των πολιτών που είναι άλλωστε απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για τη Ν.Δ. Μιλούμε με στοιχεία και προτάσεις για το μέλλον. Θέτουμε ως απόλυτη πολιτική προτεραιότητα την επίτευξη ισχυρής ανάπτυξης. Υπογραμμίζουμε, παράλληλα, την  επιτακτική ανάγκη για μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα του δημόσιου βίου. Και καταγράφουμε τα βήματα που σχεδιάζουμε.

Ισχυρή ανάπτυξη. Πώς όμως από τα λόγια θα περάσουμε στην πράξη;

Πρώτα  απ’ όλα να υπογραμμίσουμε ότι η ανάπτυξη για την οποία μιλούμε θα φέρνει περίπου 120.000 νέες και καλά πληρωμένες δουλειές το χρόνο.

Για το σκοπό αυτό:

• Μειώνουμε το φόρο επιχειρήσεων από 28% σε 20%, μέσα σε δύο χρόνια και τον φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%.

• Καθιερώνουμε κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων με διπλασιασμό του χρόνου συμψηφισμού ζημιών με κέρδη και υπεραποσβέσεις για νέες επενδύσεις σε ποσοστό 200%.

• Απλοποιούμε τις αδειοδοτήσεις με ρητές προθεσμίες, καθιερώνοντας την ηλεκτρονική υπογραφή για πολίτες και επιχειρήσεις. Και επισπεύδουμε την εκδίκαση των προσφυγών για επενδύσεις, σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων.

• Αποκαθιστούμε τη ρευστότητα μέσω της μείωσης των επιτοκίων με τα οποία  δανείζεται  το κράτος. Κάτι που άρχισε μετά τις ευρωεκλογές και που οδηγεί και σε φθηνότερο δανεισμό των επιχειρήσεων. Αλλά και με την αντιμετώπιση  των «κόκκινων δανείων». Με την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου. Και με την πλήρη υλοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ταυτόχρονα μεταρρυθμίζουμε το κράτος ώστε να είναι ισχυρό, αλλά με ρόλο επιτελικό. Και μακριά από συντεχνίες και ιδεοληψίες που πότε ανακαλύπτουν δάση σε αεροδρόμια και πότε το βλέπουν ως κομματικό λάφυρο.

Γιατί οι Έλληνες ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!