Την λένε Αλέξις Χίος, είναι Ελληνίδα με καταγωγή απο το Ηράκλειο της Κρήτης και αναστατώνει το αμερικανικό μπάσκετ.

Είναι η αρχηγός των cheerleaders της ομάδας Celtics στην Αμερική και χορεύει σε κάθε αγώνα μπροστά σε 20.000 θεατές.

Η Αλέξις γεννήθηκε στη Μασσαχουσέτη από Έλληνες γονείς (ο πατέρας απο το Ηράκλειο και η μητέρα απο την Σπάρτη) και λάτρευε το χορό από μικρή ηλικία. Ξεκίνησε χορεύοντας στη χορευτική ομάδα του σχολείου της και μίλησε στη Espresso της Κυριακής για την εμπειρία της.

Ήταν πολλές οι κοπέλες που ξεκίνησαν στις οντισιόν θυμάται: «Πήγα και ακολούθησα όλη τη διαδικασία. Μέχρι που μείναμε πενήντα κοπέλες από τις πεντακόσιες που ξεκινήσαμε μαζί. Έτσι, από τις πενήντα φτάσαμε στις είκοσι μία.» Όλη η διαδικασία έγινε το 2006 και όλα έγιναν χωρίς να τα καταλάβει η όμορφη Ελληνίδα. «Έγιναν όλα τόσο γρήγορα εκεί. Ήταν ένας διαγωνισμός ομορφιάς. Ξαφνικά άκουσα το όνομά μου. Ήθελα να ουρλιάξω και να κλάψω. Ήταν τόσο έντονη στιγμή» εξομολογείται.Όσον αφορά την πατρίδα της την Ελλάδα λέει πως την αγαπάει πολύ, μιλάει ελληνικά, μεγάλωσε με αυτά τα ήθη και έθιμα και θα ήθελε να εργαστεί στη χώρα μας, ίσως σε κάποια πρεσβεία. «Τελευταία φορά που ήρθα στην Ελλάδα ήταν λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επισκέφθηκα την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

 Ο πατέρας μου είναι από το Ηράκλειο της Κρήτης και η καταγωγή της μητέρας μου από τη Σπάρτη και την Αθήνα» δηλώνει.

Η σχέση της με τους παίκτες της ομάδας είναι σχεδόν ανύπαρκτη αφού βάσει συμβολαίου απαγορεύεται να πλησιάσουν τον αρχηγό και την παρέα του.(mediagate.gr)