Σήμερα Σάββατο 22/6 ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας και υποψήφιος βουλευτής Χανίων με το ΣΥΡΙΖΑ κος Γιώργος Σταθάκης συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Επιχειρηματιών – Καταστηματαρχών Δήμου Πλατανιά «ο Ιάρδανος».

Τα μέλη του συλλόγου αφού, αρχικά, ευχαρίστησαν τον κο Σταθάκη για την άμεση ανταπόκριση της Κυβέρνησης προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές στην περιοχή από τις πρόσφατες θεομηνίες, στη συνέχεια συζήτησαν μαζί του θέματα που αφορούν την περιοχή τους, το Νομό, αλλά και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος.

 Ο κος Σταθάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης, έργο που το χαρακτήρισε ιδιαίτερης σημασίας και για την πόλη των Χανίων. Ανάφερε σχετικά ότι, “το καλώδιο θα σβήσει την γκαζιέρα που βρίσκεται μέσα στην πόλη. Οι πολίτες χρειάζεται να επιδείξουν μία κάποια ανοχή, καθώς τα οφέλη θα είναι ασύγκριτα μεγάλα”. Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις ΑΠΕ (η Ελλάδα κατέχει την 9η θέση στον κόσμο στις ΑΠΕ), τις ενεργειακές κοινότητες και τα οφέλη που αυτές μπορούν να έχουν και στον τουρισμό, καθώς και θέματα υποδομών του Νομού.

Στο ερώτημα “ποιο είναι το όραμά του για τα Χανιά”, ο κος Σταθάκης απάντησε ότι “αυτό μπορεί ν’ αναλυθεί σε τρία σημεία. Το πρώτο είναι το φυσικό περιβάλλον, η Κνωσός των Χανίων, που απαιτείται να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Δεύτερο είναι οι υποδομές, που και αυτές μπορούν να επιμεριστούν σε τρία σημεία: τον ΒΟΑΚ, τη βελτίωση των κάθετων αξόνων και τα μικρά έργα. Τρίτο είναι το μοντέλο της τουριστικής και της αγροτικής ανάπτυξης.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook