Όλα τα στοιχεία για την υπόθεση της αγοράς των γερμανικών υποβρυχίων [Βλέπε άρθρο] θα διερευνηθούν τόσο από τη γερμανική όσο και από την ελληνική δικαιοσύνη, ενώ σε εξέλιξη είναι σχετική έρευνα του ΣΔΟΕ, ξεκαθάρισε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος, εφόσον έχει διακινηθεί μαύρο χρήμα, οι ποινικές ευθύνες είναι ισχυρές και δεν έχουν παραγραφεί.

Το θέμα έθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής σχεδίων νόμων αφενός για την επικύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και Σλοβακίας στους τομείς των εξοπλιστικών και της αμυντικής βιομηχανίας και αφετέρου την κύρωση Συμφωνίας ανάμεσα στα υπουργεία Αμυνας Ελλάδος και Συρίας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καμμένος, όταν επί κυβέρνησης ΝΔ η διακομματική επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, στην οποία ο ίδιος ήταν πρόεδρος, είχε μεταβεί στη Γερμανία, είχε επισημάνει πολλές από τις πτυχές των αποκαλύψεων του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

«Φαίνεται», είπε, να υπάρχει διαδρομή χρήματος για την υπόθεση των υποβρυχίων. Τα μέλη της Επιτροπής είχαμε συγκεντρώσει τα στοιχεία αυτά και ζητώ να δοθούν στον υπουργό για να τα μελετήσει».

«Όλα θα διερευνηθούν από τη γερμανική δικαιοσύνη, από την ελληνική και από την ελληνική διοίκηση. Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας αλλά και αυτεπαγγέλτως το ΣΔΟΕ διεξάγει μια ενδελεχή έρευνα για τα θέματα αυτά. Η κυβέρνηση είναι σε θέση να γνωρίζει ότι υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν. Και αυτό θα γίνει», απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Επίσης, σημείωσε, «θα συγκεντρωθεί ό,τι άλλο υλικό υπάρχει, για να δούμε αν προκύπτουν υπέρ του δημοσίου και αστικές αξιώσεις. Οι ποινικές ευθύνες είναι ισχυρές και δεν έχουν παραγραφεί, εφόσον έχει διακινηθεί μαύρο χρήμα».

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν δεσμεύεται από το συμβατικό πλαίσιο των συγκεκριμένων συμβάσεων», διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος, υποστηρίζοντας εξάλλου πως για την ουσία του θέματος δεν γνωρίζει τίποτε «γιατί πρόκειται για δημοσιογραφικές πληροφορίες», αλλά τίποτα -ξεκαθάρισε- δεν θα αφεθεί χωρίς εξέταση. Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογράμμισε, όλα τα θέματα που αφορούν εταιρείες, πληρωμές, συμβούλους κτλ, μπορούν να έρθουν σε γνώση του ελληνικού δημοσίου.

naftemporiki.grq«»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook