Είναι επιθετική και αποτελεί μέρος ενός είδους που ήρθε από την Αφρική πριν χιλιάδες χρόνια

Ένα μυστηριώδες και άγριο ζώο εμφανίστηκε στην Κορσική με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι ενδέχεται να πρόκειται για ένα νέο είδος, αναφέρει δημοσίευμα του Independent.

Οι ντόπιο το γνωρίζουν με το όνομα ghjattu volpe ή αλλιώς γάτα-αλεπού και έχει μια θρυλική θέση στη λαογραφία της Κορσικής καθώς για πολύ καιρό οι βοσκοί την έτρεμαν γιατί έκανε επιθέσεις στις κατσίκες και τα πρόβατά τους.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η γάτα αποτελεί μέρος ενός μέχρι σήμερα άγνωστου είδους που μπορεί να προήλθε από την Αφρική ή τη Μέση Ανατολή πριν από χιλιάδες χρόνια. «Είναι μια θαυμάσια εφεύρεση» είπε στο AFP ο Pierre Benedetti, επικεφαλής περιβαλλοντολόγος του Εθνικού Γραφείου Κυνηγιού και Άγριας Ζωής της Γαλλίας.

Η γάτα-αλεπού έχει πυκνό τρίχωμα, μαύρα ριγέ πόδια και μαύρη ουρά. Είναι αρκετά μεγαλύτερη από την απλή γάτα, έχει μήκος σχεδόν ένα μέτρο από το κεφάλι μέχρι την ουρά της, μεγάλα αυτιά, μικρότερα μουστάκια και μεγάλα δόντια, παρόμοια με σκύλου. Το πυκνό της τρίχωμα φαίνεται ότι την προστατεύει από τους ψύλλους.

«Εξετάζοντας το DNA της, μπορούμε να τη διαχωρίσουμε από την ευρωπαϊκή αγριόγατα Felis silvestris silvestris. Είναι πιο κοντά στην αφρικανική γάτα δάσους Felis silvestris lybica, αλλά η ακριβής της ταυτότητα μένει ακόμα να καθοριστεί», δήλωσε ο Benedetti.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook