Ένα μέλος του προσωπικού μεταμφιεσμένο σε λιοντάρι βοηθάει τον ζωολογικό κήπο να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο απόδρασης

Δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί ότι το σενάριο απόδρασης ενός άγριου ζώου από ζωολογικό κήπο θα μπορούσε να προκαλέσει το χαμόγελο. 

Κι όμως, αυτό συνέβη πρόσφατα σε ζωολογικό κήπο της Ιαπωνίας, όπου η άσκηση ετοιμότητας για το ενδεχόμενο απόδραση ενός λιονταριού περιλάμβανε τη συμμετοχή ενός μέλους του προσωπικού μεταμφιεσμένο σε αιλουροειδές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε έναν ζωολογικό κήπο της δυτικής Ιαπωνίας, και οι επισκέπτες που έγιναν μάρτυρες των σουρεαλιστικών σκηνών της αντέδρασαν - όπως ήταν αναμενόμενο - με χαμόγελο αντί για τρόμο. 

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, αυτού του είδους οι ασκήσεις ετοιμότητας είναι κάτι σύνηθες στους ζωολογικούς κήπους της χώρας. Πολλοί ζωολογικοί κήποι επιστρατεύουν κατά καιρούς υπαλλήλους τους, τους ντύνουν χιμπατζήδες, τίγρεις, ρινόκερους και άλλα μέλη του ζωικού βασιλείου και τους δίνουν την ευκαιρία να «λάμψουν» με το ταλέντο τους - τουλάχιστον μέχρι να «πιαστούν» ξανά αιχμάλωτοι.

Στο βίντεο που δημοσίευσε ένας χρήστης στο Twitter από τη σουρεάλ άσκηση βλέπουμε το «λιοντάρι» να περιφέρεται μέσα στον ζωολογικό κήπο, να προσπαθεί να ξεφύγει από τα μέλη του προσωπικού που το καταδιώκουν αλλά και να. επιτίθεται σε ένα από αυτά ρίχνοντάς το στο έδαφος. 

Την ίδια ώρα, τα αληθινά λιοντάρια παρακολουθούν τη σκηνή με απάθεια μέσα από τα κλουβιά τους, χωρίς να δείχνουν να συνειδητοποιούν... για ποιον «χτυπάει η καμπάνα».

Δείτε σκηνές από ανάλογες ασκήσεις στο παρελθόν

Πηγή: protothema.gr