Ο Νίκος Μεταξάς κρατείται σε ειδική πτέρυγα και δεν έρχεται ποτέ μόνος σε άμεση επαφή με τους συγκρατούμενούς του, αλλά μόνο με την παρουσία δεσμοφύλακα

Στην πτέρυγα 1-Β των Κεντρικών Φυλακών στη Λευκωσία βρίσκεται από τη προηγούμενη Παρασκευή ο 35χρονος serial killer Νίκος Μεταξάς, ο οποίος σημερα παρουσιάζεται στο Κακουργιοδικείο όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες για επτά δολοφονίες, έναν βιασμό και άλλα αδικήματα. 

Για όσο χρονικό διάστημα διαρκούσαν οι ανακρίσεις ο Μεταξάς κρατείτο στα κρατητήρια της Αστυνομίας στη Λακατάμια. Μετά τη παραπομπή του στο Κακουργιοδικείο και το διάταγμα να παραμείνει υπό κράτηση, μεταφέρθηκε στις Κεντρικές Φυλακές. 

Θα παραμείνει στην πτέρυγα 1-Β μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης και την επιβολή ποινής. Εχουν δοθεί αυστηρότατες οδηγίες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και από τη διεύθυνση των φυλακών, να βρίσκεται υπό 24ωρη επιτήρηση ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε περιστατικό άσκησης βίας εναντίον του. Ο Μεταξάς μένει μόνος του στο κελί, σε μια πτέρυγα που είναι απομονωμένη από τις υπόλοιπες και στις οποίες κρατούνται κυρίως κατάδικοι για εγκλήματα σεξουαλικής φύσης. 

Οι κρατούμενοι της συγκεκριμένης πτέρυγας δεν έρχονται σε επαφή με άλλους αφού δεν τρώνε καν στο εστιατόριο των φυλακών. Ο Μεταξάς σύμφωνα με τις οδηγίες, όποτε εξέρχεται από την πτέρυγα θα συνοδεύεται από δεσμοφύλακα.

Ο Μεταξάς με δύο θεληματικές καταθέσεις στις 25 Απριλίου και στις 19 Μαΐου παραδέχθηκε τη διάπραξη επτά φόνων, πέντε γυναικών και δύο παιδιών. Κατά τη μεταφορά του στο δικαστήριο φοράει πάντα αλεξίσφαιρο γιλέκο και μέχρι τώρα δεν εκπροσωπείται από δικηγόρο. 

Άνθρωποι που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, ανέφεραν πως έχει συνειδητοποιήσει πλήρως πως πιθανότατα θα περάσει όλη τη ζωή τους στις φυλακές και γι’ αυτό προετοιμάζεται ψυχολογικά, χωρίς να δείχνει τάσεις αντίδρασης στους κανόνες που πλέον θα αποφασίζουν άλλοι γι’ αυτόν. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει μεταμέλεια, για τα εγκλήματα που διέπραξε.

Τα θύματα του 35χρονου serial killer 


H 38χρονη Marry Rose Tiburcio, η 6χρονη κόρη της Sierra Graze Seucalliuc
 

Η 29χρονη Φιλιππινέζα Maricar Valdez Arquiola, που έχει ομολογήσει πως δολοφόνησε ο Νίκος Μεταξάς
 


Η 28χρονη Arian Palanas Lozano


H 36χρονη Livia Florentina Bunea, η 8χρονη κόρη της Elena Natalia Bunea


Η 30χρονη Asmita Khadka Bista από το Νεπάλ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook