Το Νοσοκομείο Σητείας έχει μείνει χωρίς καρδιολόγο από τις 16 Σεπτέμβρη εξαιτίας αναρρωτικής άδειας που έχει πάρει ο μοναδικός καρδιολόγος του νοσοκομείου.

Το γεγονός αυτό κοινοποίησε με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, ο δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης τονίζοντας ταυτόχρονα τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω αυτής της έλλειψης.  

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Απευθυνόμαστε σε εσάς, επειδή κατόπιν επικοινωνίας μας με το Διοικητή του Νοσοκομείου της πόλης μας και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι στο μείζον πρόβλημα της έλλειψης καρδιολόγου θα δινόταν λύση, έχουν παρέλθει δύο εβδομάδες χωρίς αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, από τις 16/9/2011 ο μοναδικός υπηρετών καρδιολόγος ευρίσκεται σε αναρρωτική άδεια (πιθανότατα μακροχρόνια). Το γεγονός αυτό προκαλεί δραματικές συνέπειες στη λειτουργία του Νοσοκομείου δεδομένου ότι:

1) Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου και στο Νομό μας, πολλές ανθρώπινες ζωές τίθενται καθημερινά σε κίνδυνο λόγω έλλειψης εξειδικευμένης αντιμετώπισης (π.χ. θρομβόλυση, αντιμετώπιση επικίνδυνων για τη ζωή αρρυθμιών, συνεχής παρακολούθηση στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας).

2) Η έλλειψη καρδιολόγου επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία του Χειρουργείου, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα της υποχρεωτικής – βάσει των επιστημονικών δεδομένων – προεγχειρητικής καρδιολογικής εκτίμησης αλλά και της περιεγχειρητικής κάλυψης σε περίπτωση εμφάνισης καρδιολογικών επιπλοκών. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν ανασταλεί όλες οι επεμβάσεις (Γενικής Χειρουργικής / Ορθοπαιδικής / Μαιευτικής – Γυναικολογίας), με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και την ταλαιπωρία των ασθενών. Σας υπενθυμίζουμε ότι το πλησιέστερο Νοσοκομείο βρίσκεται σε απόσταση 70΄.

3) Ζητήματα ασφάλειας προκύπτουν και για τους νοσηλευόμενους στα διάφορα Τμήματα του Νοσοκομείου, που κατά κανόνα είναι υπερήλικες με συνοδά καρδιολογικά νοσήματα.

4) Η αναπόφευκτη διακοπή της λειτουργίας του εξωτερικού Καρδιολογικού Ιατρείου, επιφέρει αφενός μεν την ταλαιπωρία των ασθενών, αφετέρου δε την οικονομική τους επιβάρυνση και μάλιστα σε ιδιαίτερα χαλεπούς καιρούς.

5) Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ενδιαφερόμενος καρδιολόγος, ο οποίος επιθυμεί να καλύψει την κενή θέση ως επικουρικός γιατρός και έχει κάνει ήδη αίτηση προς το Υπουργείο για αυτό.

Παρακαλούμε θερμά να επιληφθείτε προσωπικά του, τόσο σημαντικού για την πόλη μας, προβλήματος.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook