Η απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος με αφορμή και τις αντιδράσεις για την απόφαση της ΔΕΗ

Άστοχη χαρακτηρίζει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, την απόφαση της ΔΕΗ να μεταφέρει δεκάδες ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη στις Βρύσες Αποκορώνου, προκειμένου να ενισχύσει την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στην Κρήτη. 

Ο κ. Σταθάκης, σε δηλώσεις του  τόνισε οτι βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στην Αθήνα, μεταξύ εκπροσώπων της ΔΕΗ, της ΡΑΕ και του ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να καταλήξουν σε εναλλακτική λύση.

Ταυτόχρονα, με αφορμή δηλώσεις του δημάρχου Αποκόρωνα που επιτίθεται στην κυβέρνηση για την απόφαση της ΔΕΗ, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, κατηγορεί τον κ. Κουκιανάκη για προεκλογικές σκοπιμότητες.

Η δήλωση του κ. Σταθάκη έχει ως εξής:

«Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις κατά της κυβέρνησης και μάλιστα προεκλογικά, εκμεταλλευόμενος την άστοχη απόφαση της ΔΕΗ να μεταφέρει δεκάδες ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη στις Βρύσες Αποκορώνου, προκειμένου να ενισχύσει την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στην Κρήτη.

Πρόκειται για μια επιλογή με αυξημένο κόστος λειτουργίας που επιβαρύνει δυσανάλογα το περιβάλλον σε κατοικημένη περιοχή, η οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί με την αξιοποίηση ενός αεροστροβίλου.

Με άμεσες ενέργειες του υπουργείου και πάντα σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο, από σήμερα το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στην Αθήνα, μεταξύ εκπροσώπων της ΔΕΗ, της ΡΑΕ και του ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να καταλήξουν σε εναλλακτική λύση. Κάτι που γνωρίζει και επιλέγει να παραβλέπει ο κ. Κουκιανάκης, προτιμώντας να υπηρετήσει τις προεκλογικές σκοπιμότητες της ΝΔ αντί να ενημερώσει τους συμπολίτες μας με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε τόσο σημαντικά θέματα που διασφαλίζουν την ομαλότητα κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου να χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων"